Degiro uitgebreide handelsuren

Degiro uitgebreide handelsuren

Degiro uitgebreide handelsuren

Degiro kondigde vorige week uitgebreide openingstijden aan. Wat is dit? En ga ik het gebruiken?

Weet je nog? Een aantal weken geleden op ophef over DeGiro die orders zou doorverkopen? Zoals we zien was dit dus onjuist. DeGiro lijkt geen orders door te verkopen. Er is een deal met Tradegate, maar handelen via Tradegate is een optie. Door dit als bewuste keuze aan te bieden kunnen we er gebruik van maken, maar hoeft dit niet.

Tradegate is eigenlijk een alternatieve beurs waar je kunt handelen. Dit gebeurd dus buiten de normale beursen zoals de AEX. Ik noemde dit eerder een beetje de marktplaats van aandelen. Je kunt hier aandelen verhandelen met andere gebruikers van Tradegate.

Er zijn voordelen. Ten eerste dus de uitgebreide handelstijden. Ten tweede zijn de kosten best goed. Niet vergeleken met de AEX, maar wil je op de Duitse beurs handelen dan zijn de kosten echt wel beter.

Er zijn ook nadelen.

Ten eerste, de prijs wordt bepaald door de handel. Een afgesloten vijver waar je in handelt geeft dus andere prijzen. Die kunnen hoger, maar ook lager zijn. Dat is op zich geen probleem als je je hier bewust van bent.

Het tweede nadeel is dat je je bij Tradegate gekochte aandelen alleen kan verkopen bij Tradegate. Dat betekent dat je misschien denkt een mooie prijs voor je Shell aandeel te hebben, maar je die vervolgens niet voor de gebruikelijke prijs op de AEX kan verkopen. Je bent dus afhankelijk van de prijs op Tradegate. Dit is niet veel anders dan een “normale” beurs echter het vraagt dus echt veel meer aandacht om een mooie deal te maken.

Ik vraag mij hierbij dus wel af hoe Tradegate aan de aandelen komt. Kopen zij die zelf op en bieden zie die aan op hun platform? Kunnen andere beleggers misschien wel aandelen aan en verkopen op deze beurs? Dit is mij niet duidelijk.

Ik ben in ieder geval blij dat de keuze vrij en transparant is. Dat is het allerbelangrijkste.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.