Deze index geeft een indicatie volatiliteit van een aandeel.

Alle fundamentele indexen hebben een range van 1 tot en met 5. Er is geen slechte of goede score. De score geeft enkel de situatie weer, en de interpretatie is afhankelijk van de gebruikte strategie.

Een 1 geeft normaal stabiliteit aan. Een 5 een hoger risico.

Interpretatie

Volatiliteit geeft aan hoe heftig een koers kan schommelen.

Een lage score wijst op een stabiele koers zonder grote pieken en dalen. Dit past goed in een laagrisico- strategie.

Een hoge score wijst op een koers die heftig kan reageren met grote pieken en dalen. Dit past goed in een hoogrisico-strategie.

Een gemiddelde volatiliteit heeft een index rond de 3.

Indien je een strategie een meerjarige horizon heeft, maakt volatiliteit een stuk minder uit. Omdat op de lange termijn de algemene koersverloop veel belangrijker is.

Wijzigingen van fondsen op Beurs vandaag worden via twitter gedeeld. Dag wijzigingen zie je ook terug onderdaan het dagrapport.

Let op. Deze indicator wordt automatisch berekend. Fouten zijn voorbehouden. Deze pagina is puur ter informatie. Het is geen beleggings-advies. Maak altijd een afgewogen beslissing voor jezelf, voordat je tot een aankoop overgaat. Het toepassen van de theorie op deze pagina is op eigen risico. Bekijk altijd hoe de situatie echt is voordat je tot een aankoop overgaat. Dit doe ik zelf mijn eigen beleggingen ook. Automatische informatie is zinvol om een keus te maken, maar is geen garantie tot succes.