Deze index geeft een indicatie van de waarde van het aandeel ten opzichte van de waarde van het bedrijf.

Alle fundamentele indexen hebben een range van 1 tot en met 5. Er is geen slechte of goede score. De score geeft enkel de situatie weer, en de interpretatie is afhankelijk van de gebruikte strategie.

Een 1 geeft normaal stabiliteit aan. Een 5 een hoger risico.

Berekening

De index wordt gebaseerd op een reeks financiële indicatoren. O.a. de PE en PEG ratio als ook een vergelijking met actuele verkoopwaarde van het bedrijf.

Interpretatie

Een lage score wijst op een goedkoop aandeel. De waarde is lager dan de (verwachte) waarde van het bedrijf.

Een hoge score wijst een aandeel prijs wat te hoog is vergeleken met de waarde van het bedrijf. Er kunnen redenen zijn om toch aan te kopen maar dit heeft natuurlijk een hoger risico.

Een goede prijs / bedrijfswaarde verhouding heeft een index rond de 3.

Let op

Een lage waarde maakt een aandeel in principe koopwaardig. Er is ruimte voor groei van de aandeelwaarde. Echter, er zijn vaak ook andere redenen voor een lage index. Het is goed om dit na te gaan. Zeker bij een score rond de 1.

Hetzelfde geld voor een hoge score. Een 5 geeft een relatief duur aandeel aan. Echter het kan zijn dat het bedrijf een groeipotentie heeft wat zich nog niet laat zien in de cijfers.

Wijzigingen van fondsen op Beurs vandaag worden via twitter gedeeld. Dag wijzigingen zie je ook terug onderdaan het dagrapport.

Let op. Deze indicator wordt automatisch berekend. Fouten zijn voorbehouden. Deze pagina is puur ter informatie. Het is geen beleggings-advies. Maak altijd een afgewogen beslissing voor jezelf, voordat je tot een aankoop overgaat. Het toepassen van de theorie op deze pagina is op eigen risico. Bekijk altijd hoe de situatie echt is voordat je tot een aankoop overgaat. Dit doe ik zelf mijn eigen beleggingen ook. Automatische informatie is zinvol om een keus te maken, maar is geen garantie tot succes.