Over mij en dit blog

Hi, ik ben Andreas en schrijver van dit blog. Ik ben 42 jaar oud, webontwikkelaar, een gezonde interesse in politiek en geschiedenis en heb voor mei 2018 nog nooit in mijn leven zelf belegd. Verder ben ik getrouwd en beschik ik over wat eigen spaargeld. Ik beleg als particulier.

Misschien leest vrijwel niemand mijn blog, maar eerlijk gezegd maakt mij dat niet zoveel uit.

Ik ben niet in dienst van een bank, investerings- maatschappij of enige andere financiële organisatie. Alles wat je in dit blog leest zijn mijn eigen ervaringen.

Waarom dit blog? Wel, in 2018 ben ik begonnen met beleggen. De beweegredenen hiervoor kun je vinden op So it begins.. Het was een heel wat groter avontuur dan ik in mei 2018 had gedacht. Ik dacht, ik koop wat aandelen via mijn bank en hoop in een jaar winst te hebben. Echter, het kopen en verkopen zelf is een stuk leuker dan ik me had voorgesteld. 

In dit Blog wil ik de lezer meenemen op mijn avontuur.

In dit Blog wil ik de lezer meenemen op mijn avontuur. Misschien leest vrijwel niemand mijn blog, maar eerlijk gezegd maakt me dat niet zoveel uit. Het schrijven van dit blog is al een doel op zich. Echter, veel mensen in mijn omgeving geven aan dat je heel veel verstand van de beurs moet hebben om succesvol te zijn. In mijn optiek is dit helemaal niet nodig. En ik deel daarom graag mijn ervaringen, mijn fouten en mijn winsten. 

Ook ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere beginnende beleggers. Laat rustig een reactie achter op dit blog.

Ook wil ik graag delen waar ik informatie vind online. Veel informatie is gekleurd. Als je naar andere belegging blogs zoekt kom je al snel op blogs onderhouden door bedrijven, banken en investerings-maatschappijen. Toch zijn er wat pareltjes te vinden die ik graag deel. Ook ben ik benieuwd naar de ervaringen van andere beginnende beleggers. Laat rustig een reactie achter op dit blog.

Oh ja, ik plaats advertenties op dit blog. Dit doe ik om de kosten van dit blog te dekken. Die zijn niet hoog, en ik verwacht ook geen grote winsten. Op dit moment heb ik volgens mij 68 cent verdiend :). 

Ik zal al mijn transacties delen. Wil je die volgen, dat is leuk. Doe dit wel op eigen initiatief en eigen risico. Zoals gezegd, ik ben een beginnende belegger en ik kan er wel eens goed naast zitten. Maak daarom altijd zelf de afweging om te kopen. Ik raad het af om mijn aankopen blind te volgen. En laat even weten hoe het verloopt…:).

Wil je zelf ervaringen delen? Geen Leuk! Stuur even een mailtje en plaats je post graag op mijn blog. Hoe meer ervaringen, hoe beter.

Belangrijk. Ik beantwoord geen vragen over persoonlijke portefeuilles. Ik doe geen aankoop of verkoop adviezen. Ik ben een amateur die voor eigen risico belegd en geen professional. Adviezen zijn ook erg moeilijk zonder precies je volledige portefeuille of financiële achtergrond te kennen. Zoek je professionele adviezen neem dan contact op met een beleggings-adviseur.