Toen ik een aantal jaar geleden begon met beleggen zocht ik naar een manier om snel en eenvoudig beursinformatie in te zien. Uiteindelijk bouwde ik mijn eigen tool: stockadmin.

Een van de dingen waar ik snel tegen aanliep, is de complexiteit van de data, of het gekleurd aanbieden van beurs informatie. Ik bedoel, een website “11 aandelen om in te investeren in 2021” klinkt leuk, maar is wellicht opgezet met als doel deze 11 aandelen vooral te verkopen.

Er is heel veel informatie beschikbaar over budgetten, financiële rapporten en allemaal technische indicatoren. De informatie is echt overweldigend en als leek moeilijk te duiden.

Aangezien ik zelf een programmeur ben besloot ik mijn eigen website met informatie op te zetten. Ik nam een abonnement op eodhistoricaldata.com waardoor ik direct toegang tot informatie van vrijwel elk aandeel en ETF verkreeg.

De website is inmiddels erg uitgebreid en biedt een reeks aan informatie die ik gebruik bij mijn beslissingen om te kopen en te verkopen.

Ik deel vaak links na een rapport bij een transactie. In het submenu vindt je meer informatie over hoe de verschillende indexen tot stand komen.

Alle aandelen in de AEX en BEL20 zijn voor de lezers vrij toegankelijk. Wijzigingen in de indexen deel ik via mijn twitter account.

In de komende tijd zal ik meer en meer informatie en ook nieuwe fondsen via deze tool hier beschikbaar maken.

Let op. Deze indicator wordt automatisch berekend. Fouten zijn voorbehouden. Deze pagina is puur ter informatie. Het is geen beleggings-advies. Maak altijd een afgewogen beslissing voor jezelf, voordat je tot een aankoop overgaat. Het toepassen van de theorie op deze pagina is op eigen risico. Bekijk altijd hoe de situatie echt is voordat je tot een aankoop overgaat. Dit doe ik zelf mijn eigen beleggingen ook. Automatische informatie is zinvol om een keus te maken, maar is geen garantie tot succes.