DeGiro en doorverkopen orders – deel II

DeGiro en doorverkopen orders – deel II

DeGiro en doorverkopen orders – deel II

Gisteren schreef ik over Degiro en het doorverkopen van orders. Vandaag komt DeGiro met een statement.

Statement DeGiro:

Wij zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verbeteren en uw handelsmogelijkheden uit te breiden. Wij delen u dan ook graag mee dat u binnenkort ook kunt handelen op Tradegate Exchange.
Langer handelen
Het grootste voordeel van het kunnen handelen op Tradegate zijn de ruime openingstijden, namelijk van 8:00 – 22:00 op handelsdagen. Dit geeft u de mogelijkheid om voor of na reguliere beursopeningstijden te handelen. Een belangrijk onderdeel van onze strategie om de toegang tot kapitaalmarkten voor beleggers in heel Europa te vergroten. Met meer dan 10.000 effecten uit de hele wereld biedt Tradegate een breed spectrum aan producten.
Volledig eigen keuze en geen verkoop van order flow
Helaas is er onjuiste en misleidende berichtgeving geweest in de pers omtrent het toevoegen van Tradegate. Graag benadrukken wij het volgende:

U bepaalt zelf actief of u uw order via Tradegate laat uitvoeren. Op geen enkele manier bemoeien wij ons met deze keuze of nemen wij een actieve beslissing voor u. De toevoeging van deze beurs is slechts een optie waarvoor u kunt kiezen.

Wij verkopen geen orderflow en in lijn met Nederlandse regelgeving ontvangen wij geen provisie voor uw orders.

Wij zullen er altijd alles aan doen om onze klanten de beste producten en prijzen aan te bieden.
Tradegate Exchange is een volledig gereguleerde beurs en voor 60% in handen van Deutsche Börse AG, één van Europa’s grootste beurzen. Uiteraard voldoen alle overeenkomsten, structuren en processen aan de toepasselijke lokale Nederlandse en Europese wetgeving.

Zodra Tradegate beschikbaar is, naar verwachting in de loop van het derde kwartaal, informeren wij u hier opnieuw over.
Met vriendelijke groet,
DEGIRO

Wel, als het inderdaad zo uitpakt maak ik mij geen zorgen. Het is een bewuste keuze om te handelen via Tradegate en er wordt blijkbaar niet voor betaald. Ik kan dus als belegger er voor kiezen om geen gebruik te maken van Tradgate, en ik ben dit dan ook niet van plan.

Natuurlijk moeten we zien hoe dit in de praktijk uitpakt. Dat is nog onbekend. Gaat DeGiro bijvoorbeeld mensen aanmoedigen om via Tradegate te handelen met goedkopere transactie kosten? Als er inderdaad niet voor het dorsturen van order wordt betaald verwacht ik dit niet. Er is dan namelijk geen incentive om dit te doen.

Wordt vervolgt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.