Het financieel risico-index geeft een indicatie hoe een bedrijf er financieel voorstaat.

Alle fundamentele indexen hebben een range van 1 tot en met 5. Er is geen slechte of goede score. De score geeft enkel de situatie weer, en de interpretatie is afhankelijk van de gebruikte strategie.

Een 1 geeft normaal stabiliteit aan. Een 5 een hoger risico.

Berekening

De index wordt gebaseerd op een reeks historische en actuele financiële indicatoren. O.a. de huidige balans, schulden, winst groei, piotriski score, alman-z en meer.

Interpretatie

Een lage score wijst op een hoge financiële stabiliteit en een gestage groei van een bedrijf. Dit past goed bij een langetermijn-strategie met een laag risico.

Een hoge score wijst op een lagere financiële stabiliteit. Soms zien we dit bij nieuwe aandelen met potentie, maar die zich nog moeten bewijzen. Het aandeel kan goed passen bij een kortetermijn-strategie met een hoog risico omdat langetermijnrisico’s hier minder van belang zijn.

Een gemiddeld en stabiel bedrijf heeft meestal een score van rond de 3.

Let op

De score is gebaseerd op de publiek verspreide balansen en financiële informatie van bedrijven. In het verleden hebben we wel eens gezien dat deze informatie bewust onjuist is of wordt gemanipuleerd. Dat leidt natuurlijk ook tot een onjuiste score.

Wijzigingen van fondsen op Beurs vandaag worden via twitter gedeeld. Dag wijzigingen zie je ook terug onderdaan het dagrapport.

Let op. Deze indicator wordt automatisch berekend. Fouten zijn voorbehouden. Deze pagina is puur ter informatie. Het is geen beleggings-advies. Maak altijd een afgewogen beslissing voor jezelf, voordat je tot een aankoop overgaat. Het toepassen van de theorie op deze pagina is op eigen risico. Bekijk altijd hoe de situatie echt is voordat je tot een aankoop overgaat. Dit doe ik zelf mijn eigen beleggingen ook. Automatische informatie is zinvol om een keus te maken, maar is geen garantie tot succes.