En toen was het over – 1 update

En toen was het over – 1 update

En toen was het over – 1 update

Het begon onverwacht. Het bleef langer dan verwacht. En het leek of het nog wel even ging duren. Maar toen was het over. De shutdown. Dat zag ik nog even niet aankomen. Goed nieuws voor alle medewerkers die nu weer salaris gaan ontvangen. Ik gun het hen van harte. Een gemiste kans voor mijn beleggingen.

Vrijdag avond. Ik zit in het café met mijn vrouw en wat vrienden toen het nieuws kwam. Ik liet het bericht op mijn telefoon aan een vriend naast me zien. “Shit!” zei hij “Had ik maar bijgekocht”.

En dan is het moment voorbij.

Dat was ook mijn gevoel. Had ik niet ingezet op Amerikaanse aandelen? Jawel, maar de koers was te hoog. Ik ging ervan uit dat de shutdown nog wel even zou gaan duren. Dat betekend lagere aandelen die ik dan mooi kan kopen om na de shutdown op de verhoging van de koers mee te liften. Helaas is de koers nooit laag genoeg gekomen.

Die vriend van mij heeft de aandelen waar ik op aas. Alleen duurder ingekocht. Hij was van plan om bij te kopen op een lager moment. Vrijdag twijfelde hij maar deed als ik. Nog even wachten.

En dan is het moment voorbij.

Het geeft een dubbel gevoel om te balen van zoiets. Het einde van de shutdown is goed nieuws voor al die mensen die geen salaris krijgen. Ik ben ook blij voor hen.

Datzelfde dubbele gevoel heb ik als ik bij de pomp sta en de benzine prijs is gestegen. “Mooi” denk ik dan. Goed voor mijn Fugro aandelen en niet te vergeten olieaandelen. Het maakt een beetje goed dat ik extra moet betalen voor de benzine. Raar is dat he?

Nu komen er wel wat nieuwe momenten aan. De brexit gaat nog door, en de beslissing over de muur in de VS is nog niet genomen. We zouden zomaar een nieuwe crisis kunnen krijgen. Nooit gedacht dat ik ooit nog zou uitzien naar meer slecht nieuws. Hopelijk draait de wereldsituatie snel en kunnen we weer ouderwets blij worden met economische groei.

Update 16:20

Wel, de koers deed wat anders dan ik had verwacht. S&P 500 staat op dit moment op -1,50 %. Mijn aankoop doel van 42,50 komt in de buurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.