Krijgen we een oplossing voor de Brexit ?

Krijgen we een oplossing voor de Brexit ?

Krijgen we een oplossing voor de Brexit ?

Vandaag een nieuwe meeting over de Brexit. En stiekem begint het echt wel te knellen. Hij lijkt nog drie maanden weg, maar dat is niet echt het geval. Zoals de BBC gisteren melde, er zijn nog 32 (en vandaag 31) echte dagen tot de Brexit.

bron: bbc.com

En een oplossing is nog ver weg. Er lijken op een afstand nog drie mogelijkheden over. Namelijk; een harde Brexit, een verlenging van Artikel 50 en een nieuwe deal. Een nieuw referendum is niet meer mogelijk. Te kort dag. Ook nieuwe verkiezingen zijn niet meer mogelijk.

Er is geen meerderheid voor welke oplossing dan ook.

Het Brexit comité meld dat een harde Brexit geen beleid kan zijn en dat May het hiermee eens is. En gelijk hebben ze maar ze ondermijnen vervolgens optie twee, het verlengen van Artikel 50. Hier moet het parlement over stemmen en er is geen meerderheid. Nu sluit de ene mogelijkheid de andere uit. Dus dit is niet echt handig. Dat laat optie drie over.

De kans op een no-deal Brexit wordt elke dag groter.

Maar die heeft nog meer problemen. Er is geen meerderheid voor welke oplossing dan ook. Misschien als de backstop wordt weggehaald, maar dat wil de EU niet. En Ierland ook niet. En terecht. Of je gaat uit de EU en je krijgt grenscontroles of niet. Maar je kunt niet uit de EU en je eigen verdragen sluiten zonder dat de EU zijn import kan controleren. En juist die harde controles ondermijnen het vredes akkoord met Ierland.

Wat betekent dat voor mij ? De kans op een no-deal Brexit wordt elke dag groter. En daarmee de kans op lagere beurzen. Dat betekend dat ik voorzichtig moet zijn met het kopen van EU of VK aandelen totdat er meer duidelijkheid is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.