Ik heb een luxe probleem

Ik heb een luxe probleem

Ik heb een luxe probleem

Ik heb een beetje een luxe probleem. Nu mijn investering in de AEX terug komt, heb ik twee posities vrij om te beleggen. Maar waarin?

Ik heb altijd enkele favorieten in mijn DEGIRO account. Deze volg ik en als er een mogelijkheid is, beleg ik in ze. Ook kan ik kiezen om een nieuwe positie in te nemen in een fonds wat op verlies staat.

Ik heb altijd enkele favorieten in mijn DEGIRO account. Deze volg ik en als er een mogelijkheid is, beleg ik in ze.

Voor de eerste optie komt olie in aanmerking. Deze staat behoorlijk onder water. Ik heb drie posities in Brent olie en mijn gemiddelde aankoop prijs is € 29,90. De koers staat nu op €24,20. Een vierde positie zou dit omlaag brengen. De vraag is of dit het juiste moment is. En is het slim om een vierde positie te nemen in een fonds wat op verlies staat? Dit is de 3 maanden grafiek:

Oil 3 maanden
GB00B0CTWC01

De grafiek laat een stijgende lijn zien na het dieptepunt. Dit is in lijn met andere economie gebonden fondsen. De vraag is zet de lijn door of gaat hij verder omlaag? Gaat hij omhoog, dan profiteer ik sowieso. Gaat hij omlaag dan verlies ik nog meer.

Allemaal niet op hun hoogte punt. Maar belangrijker, niet op hun diepte punt.

Misschien beter een positie nemen in een fonds wat ik in de wachtrij heb staan? Het probleem is hier hetzelfde als olie. Ze maken allemaal de zelfde curve. Hieronder bijvoorbeeld Berkshire en de DAX.

Berkshire 3 maanden
US0846707026
DAX 3 maanden
LU0252633754

Allemaal niet op hun hoogte punt. Maar belangrijker, niet op hun diepte punt. Ze zitten allemaal ergens tussen de top en de bodem. Geen goed koopmoment dus.

Omdat ik een index-tracker (groep Rood) in mijn portefeuille mis besluit ik om een limiet aankoop open te zetten op de Vanguard S&P 500 UCITS ETF. Ook deze staat relatief hoog en ik zet daarom het aankoop doel een stuk lager. Als Trump binnenkort opspeelt over de shut-down of het handelsconflict kan deze weer dalen. Ik koop dan. Zijn de problemen uit de lucht dan gaat de koers weer omhoog. Ik hou zo één positie over voor als mijn technische analyse een aankoop moment ziet voor de AEX. En nu maar wachten….

1 reactie tot nu toe

En toen was het over – 1 update | Belegging Blog Geplaatst op4:18 pm - jan 28, 2019

[…] was ook mijn gevoel. Had ik niet ingezet op Amerikaanse aandelen? Jawel, maar de koers was te hoog. Ik ging ervan uit dat de shutdown nog wel […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.