De plannen voor 2019

De plannen voor 2019

De plannen voor 2019

Oke, 2018 was een redelijk goed jaar. Nu is het tijd om plannen te maken voor 2019. Ten eerste, en je hebt dit misschien al gezien, ga ik mijn voortgang met jullie delen. Aan de rechterkant zie je het rendement van afgelopen jaar, dit jaar en het doel wat ik wil bereiken. Mijn doel voor dit jaar is 10%. Dat is het dubbele van vorig jaar. Echter, ik heb hier wel wat extra maanden voor, omdat ik in 2018 pas in mei ben begonnen.

Mijn doel voor dit jaar is 10%. Dat is het dubbele van vorig jaar.

De voortgangsbalk en rendement van 2019 worden live bijgehouden vanuit mijn management tool. Wat we gaan zien is waarschijnlijk eerst een kleine dip omdat de jaarlijkse kosten worden afgeschreven. Dan, hoop ik, de weg naar boven. Dit is een persoonlijk doel, maar door het publiek te maken geef ik mijzelf een duwtje in de rug (of een stok achter de deur) om dat ook te bereiken.

Eenvoudig wordt het niet. 2019 beloofd een slecht beursjaar te worden. Maar met de juiste doelen moet het lukken. Een van de shifts die ik de afgelopen maanden al heb gemaakt is naar grondstoffen. En voornamelijk goud en zilver. Deze zitten de laatste weken goed in de lift. Oude aankopen die op verlies stonden staan nu op winst en ik heb in december al enkele posities kunnen verkopen. Ik verwacht ook zeer snel VANECK JUNIOR GOLD MINERS te kunnen verkopen met winst. Vandaag staat hij al op mijn target, maar de startkoers vandaag is een stuk hoger. Dus ik waag de kans en zet mijn limiet order wat hoger. Het vrijgekomen budget kan ik inzetten voor een nieuwe aankoop.

Ook heeft zoals eerder aangegeven olie het niet goed gedaan. Olie bijkopen op een laag punt is dus een goed idee omdat het de gemiddelde prijs omlaag brengt. Ik wacht op mijn technische analyse voor een koop signaal.

Mijn Europese fondsen laat ik lekker dividend maken. En de AEX blijf ik de technische analyse volgen. De analyse dient ergens halverwege dit jaar genoeg informatie te hebben om zilver, goud en olie te kunnen voorspellen. Dan kan ik hier ook strategie 1 volgen.

Al met al, een hoop plannen voor 2019. Ik hoop dat u mij op dit avontuur verder zal volgen.

1 reactie tot nu toe

Goud en zilver | Belegging Blog Geplaatst op9:40 am - jan 7, 2019

[…] ging ik in op de plannen voor 2019. Vandaag een klein stukje […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.