Goud en zilver

Goud en zilver

Goud en zilver

Vrijdag ging ik in op de plannen voor 2019. Vandaag een klein stukje uitwerking.

Voor de langere termijn zien goud en zilver er goed uit.

Voor de langere termijn zien goud en zilver er goed uit. Daar wil ik wat lange termijn posities in innemen. Een aantal heb ik al. Voor de kortere termijn komen er wat kansen omdat de koersen de laatste tijd erg onderuit zijn gegaan. Dat betekend ook koop kansen.

Voor deze koopkansen heb ik wel budget nodig, en die heb ik nog niet echt. Ik ga daarom wat goud en zilver posities die ik heb verkopen. Dat klinkt vreemd, maar aangezien we onbekende wateren ingaan (Brexit, handelsoorlog, etc..) heb ik liever wat cash zodat ik alle kanten op kan. De koersen gaan nu omhoog, maar als de brexit perikelen weer opsteken later in januari, en de onderhandelingen tussen de VS en China beginnen dan zullen er zeker wat strubbelingen zijn.

Ik heb een korte termijn zilver en een korte termijn goud positie die dicht bij hun target van 5% zitten. De target heb ik iets hoger gezet (6%). Dit omdat zilver en goud het erg goed doen en ik hier wat extra rendement wil halen. Mocht de koers toch weer omlaag gaan kan ik altijd nog schakelen.

Ik heb daarnaast mijn portefeuilleoverzicht aangepast. Wat vinden jullie ervan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.