Technische analyse en de weg omhoog

Technische analyse en de weg omhoog

Technische analyse en de weg omhoog

Gisteren was het even zweten, maar de AEX eindigde onder de 500. Niet goed dus. Wel blij met mijn technische analyse aangezien het geen koop signaal gaf. Ik ze het eerlijk, ik had anders gekocht. In mijn beperkte ervaring en de grotere ervaring van mensen online had ik een hogere eind koers verwacht. Toch heb ik niet gekocht. Beter niet kopen en geen verlies maken dan wel kopen en verliezen.

Beter niet kopen en geen verlies maken dan wel kopen en verliezen.

Vandaag gaat de koers weer voorzichtig omhoog. Nog steeds geen koop signaal overigens. Dus wederom de vraag aan mij zelf. Mist de analyse het koop moment ? Of gaat de koers nog verder omlaag ?

Ik heb hier op dit moment geen antwoord op. Ik zal dit weekend eens goed naar de analyse kijken en zien waarom deze beslissing wordt genomen. Dat de koers niet overtuigend omhoog gaat en de gemiddelde koers dit jaar omlaag trend zal hier wel aan hebben bijgedragen. Het is afwachten.

Ook op de olie prijs. De OPEC is er nog niet uit. Vandaag ging de olie prijs wel goed omhoog (dit trekt waarschijnlijk ook de AEX uit het slop). Maar het is nog puur verwachting. Saudi arabie wil het op een deal gooien met Rusland. Dit om te voorkomen dat zij minder produceren en Rusland meteen in het gat springt. De OPEC komt niet zeker over. Qatar gaat de OPEC verlaten en dat is geen goed nieuws. Niet omdat ze zoveel produceren maar meer om het signaal. We hebben ook nog geen echte reactie hierop van Saudi Arabie gezien. Die zou kunnen komen na de verklaring van de OPEC.

Over het algemeen veel onduidelijkheden en we moeten, wederom, maar rustig afwachten wat er verder gaat gebeuren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.