Wat omhoog gaat, komt ook weer…. (1 update)

Wat omhoog gaat, komt ook weer…. (1 update)

Wat omhoog gaat, komt ook weer…. (1 update)

Ik zei het gisteren nog. Wat omhoog gaat komt ook weer omlaag. De beurzen vandaag laten dat zien. Hoe vrolijk was ik maandag met de grootste winst tot nu toe, vandaag sta ik op het grootste verlies tot nu toe :(.

We hebben de bodem nog niet bereikt.

Wat zorgwekkend is, is mijn technische analyse. Deze geeft geen aankoop signaal voor de AEX. Dat kan twee oorzaken hebben. De eerste, de analyse is fout. De tweede, de beurs gaat nog verder dalen. We hebben de bodem nog niet bereikt.

De koers komt in de buurt van de 500. Als dat wordt opgevangen dan hebben we een mooi aankoop moment. Zakt hij door de 500 dan denk ik wel dat we wat meer problemen gaan zien. De grens is namelijk psychologisch. Als genoeg mensen denken dat anderen gaan kopen bij de 500 dan gaat de koers vanzelf omhoog.

Het is ook even wachten wat de OPEC gaat doen. Ik verwacht een verminderde productie. Het is bemoedigend dat ze al aangeven niet naar Trump te zullen luisteren. Een hogere olie prijs gaat alles weer omhoog trekken.

Update 16:10

En daar gaat ie dan, even onder de 500 om vervolgens iets boven de 500 te settelen. Mijn inziens zijn dit automatische aankopen. Limiet aankopen op 500 in de hoop op het laagste moment in te kopen. Dat het boven de 500 blijft is echter niet zeker. Dit zal waarschijnlijk staan of vallen met de Opec. Als de olie prijs aantrekt neemt het aandelen als Shell mee omhoog. Zo niet dan gaan we onder 500. Het verlossende antwoord van de Opec lijkt pas morgen te komen (https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/algemeen/opec-dicht-bij-akkoord-over-productieknip/10076504.html)

bron: rtlz.nl

Mijn technische analyse geeft nog steeds geen koop advies.

De goudprijs is overigens sinds 15 uur wel omhoog. Aandeel houders kiezen goud als veilige haven. rond 15 uur zijn de Amerikaanse beurzen open gegaan dus het gaat waarschijnlijk voornamelijk om Amerikaanse beleggers.

bron: rtlz.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.