Aankopen

Aankopen

Zoals eerder besproken volg ik de beursman in het eerste jaar. In dit jaar wil ik zoveel mogelijk leren om het volgend jaar zelf te kunnen doen. Dus nu is het afwachten op een aankoop. Ik gebruik altijd een zgn limiet aankoop. Dat betekent dat ik als ik een aankoop plaats ik bepaal wat de maximale prijs is die ik wil betalen. Dat hoeft niet. Je kunt gewoon een markt prijs betalen. Maar ik pak hier graag al een beetje winst.

Ik gebruik altijd een zgn limiet aankoop. Dat betekent dat ik als ik een aankoop plaats ik bepaal wat de maximale prijs is die ik wil betalen.

Soms vereist het om de prijs een paar keer aan te passen. Ik ben natuurlijk niet de enigste die beursman volgt en de aandelen neigen altijd een beetje te stijgen als hij op de website wordt geplaatst. Maar de aanhouder wint en vaak gaan ze later op de dag weer wat omlaag. Soms ook niet en moet ik mijn  prijs verhogen.

Om het aantal aandelen te bepalen deel ik 500 euro door de prijs die ik wil betalen. dat moet ik natuurlijk afronden. Ik kom dus in praktijk wat boven of onder de 500 euro uit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.