Oke ETF’s, maar welke…

Oke ETF’s, maar welke…

Zo ik heb besloten om (voornamelijk) in ETF’s te beleggen om de redenen opgegeven in  https://www.beleggingblog.nl/2018/11/beleggen-in-wat/  . Maar welke ?

 “Internet is dark and full of wonders.”

Gelukkig. Internet is dark and full of wonders. Dus Google het is. Ik kwam al snel op de pagina van beursman. Deze pagina mag zeker een speciale vernoeming krijgen want hij is zeer uitgebreid en goed onderbouwd. De eigenaar belegd zelf ook in ETF’s en deelt zijn aan en verkopen ouder dan een maand. Voor een eenmalige bijdrage krijg je een jaar toegang tot nieuwere informatie. 

Dat is precies wat ik zocht. Een strategie begint zich te vormen. In het eerste jaar ga ik de aankopen van beursman volgen. Bij elke aankoop legt hij heel goed uit waarom hij dat doet. De opvolgende jaren kan ik het zelf gaan proberen. Of als dat nog niet lukt volg ik de beursman nog een extra jaartje.

Op de website van beursman staan alle ETF’s handig gegroepeerd in groepen. Ik besluit een abonnement te nemen op de volgende groepen:

  • Groep A: 12 Indextrackers info
  • Groep J: 11 ETF’s grondstoffen en edelmetalen info
  • Groep K: 12 ETF’s grondstoffen sector info

Deze komen ook nog in een handig voordeelpakket. Ik zie de 139 euro voor dit pakket als mijn eerste investering. Hopelijk ga ik die terugverdienen.

Ook schrijf ik mij in op het beursnieuws op deze pagina. Elke dag, week en maand krijg ik een mail met wat er die dag op de beurs is gebeurd, wat het effect is en wat zijn verwachting is voor de volgende periode.

1 reactie tot nu toe

Aankopen – Belegging Blog Geplaatst op3:00 pm - nov 4, 2018

[…] eerder besproken volg ik de beursman in het eerste jaar. In dit jaar wil ik zoveel mogelijk leren om het volgend […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.