Help! De koers gaat omlaag

Help! De koers gaat omlaag

Aaaaarghh. Daar gaat je duur verdiende geld. Waarschijnlijk ga je (net als ik) de neiging krijgen je verlies te willen inperken en te verkopen. Je kunt zelfs zgn stop-loss orders instellen die automatisch verkopen als de prijs onder een bepaalde koers zakt. De regel in mijn strategie is echter de volgende. Bij verlies: keep your cool, en verkoop niet!

Bij verlies: keep your cool, en verkoop niet!

De koers gaat namelijk altijd na verloop van tijd weer omhoog. Dat deed ie voor mij. Dit is een groot voordeel van een ETF. Als morgen iedereen het vertrouwen in Philips verliest gaat de koers omlaag. Als dingen slecht gaan komt de koers er nooit meer bovenop of gaat het bedrijf zelfs failliet. Dan zit je met je Philips aandelen. Philips is onderdeel van de AEX de AEX gaat reageren, en zo je AEX ETF. Echter, er zitten veel meer bedrijven in je ETF. Shell kan morgen profiteren van een gestegen olie prijs en je ETF weer omhoog.

Sterker nog. Nu je weet dat de ETF uiteindelijk weer omhoog gaat kun je besluiten om bij te kopen.

Zeg je originele aankoop is 10 aandelen van 50 euro. Om 5% winst te maken moet je ze dus voor 52,50 verkopen. Echter de aandelen zakken terug naar 45 euro per stuk. Je bedwingt je natuurlijk paniek en koopt er 10 bij. Nu is je investering 950 euro. Je target van 5% is nu nog maar € 49.875 per aandeel. Of je wacht wat langer tot de originele 52.50 en  je pakt 10% winst.

Je neemt je winst (of verlies) pas werkelijk als je verkoopt. Tot die tijd is het virtueel. 

Je neemt je winst (of verlies) pas werkelijk als je verkoopt. Tot die tijd is het virtueel. Het is als meedoen met een roulette in een casino en je geld op rood in te zetten. Als het zwart wordt krijg je een nieuwe kans. Blijf doorspelen totdat je rood hebt, en pak je winst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.