Ga ik mijn jaardoel nog halen?

Ga ik mijn jaardoel nog halen?

Ga ik mijn jaardoel nog halen?

Begin dit jaar zette ik mijn jaar doel op 20% winst. Dit is wat ik het voorgaande jaar ook had gehaald. Ga ik dat dit jaar halen?

Kort antwoord: nee. En daar zijn een aantal oorzaken voor.

Ten eerste verkocht ik in de lente een aantal posities met verlies. Dit was noodzakelijk omdat er een kans was dat deze fondsen van de beurs zouden worden gehaald. Dit deed mijn winst tot dat moment verdampen.

Ten tweede, het is geen goed beursjaar. In ieder geval niet voor mij. Ik heb een aantal mooie winsten gemaakt. Maar het was niet voldoende.

Vaak is september, oktober een periode dat de beurs goed aantrekt en omhoog gaat. Meestal lukt het mij dan om winst te vergroten. Maat niet dit jaar.

Mede oorzaak van deze tegenvallende koersen is de inflatie. Het bezit van een bedrijf en de kans om winst te maken is net als al het andere in de wereld gevoelig voor inflatie. En dat zien we in de koersen.

De aanstaande crisis heeft mij ook naar andere fondsen doen bewegen. Fondsen die stabieler zijn en minder winst opleveren op de korte termijn. Ik ben voor deze strategie. Geld veilig stellen voor de slag die wellicht nog gaat komen.

Het ergste hebben we ook nog niet gehad denk ik. De trend van de AEX staat op -2. Ik heb vrijwel geen fondsen in de AEX of de BEL20 die op dit moment een BTC van A hebben. Alle fondsen doen het slecht.

Hopen op betere tijden….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.