Hebben we het dieptepunt bereikt?

Hebben we het dieptepunt bereikt?

Hebben we het dieptepunt bereikt?

De AEX trend staat op +1. Wow, hebben we het ergste dan gehad?

Ik had hem niet verwacht, de +1. Dit betekent dat de koers trend is gekeerd en nu positief is. Inderdaad zien we een hogere koers dan een week geleden, maar ook een hogere koers dan een maand geleden. Hebben we ergste gehad? Vaak zien we de koersen omhoog gaan voordat de echte crisis voorbij is.

Ik sta hier nog wel kritisch in. De koers is hoger dan een maand geleden, maar een maand geleden hadden we ook het laagste punt in een lange tijd. En als je na de grafiek kijkt zie je dat er een lager punt is bereikt na die datum. Wat betekend dat we nog in een flow zitten van steeds lagere dallen.

Maar inderdaad de koers is aan het afvlakken. De slechte vooruitzichten zijn steeds meer ingeprijsd in de koers. Wij als beleggers houden rekening met slechte omstandigheden en hebben onze strategieën aangepast.

Als we een voorzichtig herstel gaan zien van de koersen dan is dat wel in een andere wereld dan waarin de daling begonnen is. De inflatie hakt erin en heeft ook effect op de rentes. En rentes zijn slecht voor groeiaandelen. Dit zijn namelijk vaak aandelen die met leningen worden gefinancierd en groeien op een vooruitzicht, niet door bewezen resultaten. We gaan dan ook waarschijnlijk andere aandelen zien stijgen dan voor de daling.

En er is ook een kans dat dit een tijdige opleving is. Waarschijnlijk ingezet door de daling van de gasprijzen. Die zorgen voor een afremming van de inflatie en een kosten verlichting voor veel bedrijven.

Ik wil mijn hand er dus nog niet voor in het vuur steken. Maar de signalen zijn in ieder geval wat beter.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.