Zijn we door de dip?

Zijn we door de dip?

Zijn we door de dip?

…en natuurlijk Twitter en informatie over stockadmin.

De AEX-trend tikt nu drie dagen de +1 aan. Dat is een trendbreuk met de -2 die we de afgelopen dagen zien. Het verbaasde mij wel. Maar tot nu toe is de trend analyse van stockadmin.nl vrij accuraat gebleken. Ook lijken de koersen weer in wat positievere trend te zitten. Het is nog allemaal erg pril, maar als dit aanhoudt dan denk ik dat we het ergste achter ons laten en de klim is begonnen. Tot de volgende crisis natuurlijk ;). Je mag altijd hopen.

Twitter

En dan kwam natuurlijk het nieuws van Twitter. Elon Musk trekt zijn aanbod in. Niet het resultaat waar ik op hoopte. Mijn verwachting dat we tegenstribbelingen gingen zien om uiteindelijk toch akkoord te gaan.

Dit is natuurlijk balen, en de koers gaat onderuit. Toch is dit niet het slechtste scenario. Dat was geweest als er akkoord was gegaan met een lagere prijs. Het risico op verlies is dan groot, want je moet dan verkopen.

Nu is het aandeel weer ‘vrij’ en kan bewegen. En we kunnen hopen op betere tijden voor de koers. Eerst gaan we natuurlijk nog wel grote fluctuaties zien. Er is een kans dat Elon Musk zijn aandelen van de hand gaat doen of aankondigt een concurrent op te zetten. Maar als het aandeel in rustiger vaarwater komt, zie ik nog wel een kans om met winst te verkopen.

Stockadmin

En dan had ik het vorige week over stockadmin.nl en de index. Voor de waarde-index heb ik de afgelopen dagen wat wijzigingen gemaakt. Nu moet ik zien hoe deze uitpakken. Het eind resultaat staat nog niet vast. En vraagt wellicht ook wat verdere aanpassingen. De index vernieuwd automatisch elke 7 dagen, of als je er een bekijkt, 1 dag. Ik heb oa koers/winst en koers/omzet aan de berekening toegevoegd. Wat ik nu zie, is een aantal waarde indexen van goedkoop naar duur springen. Dit zijn bedrijven die geen winst maken. Dit vraagt wellicht wat verdere tweaken. To be continued.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.