Twijfel over twitter overname

Twijfel over twitter overname

Twijfel over twitter overname

Deze week werd het nieuws weer overspoeld met berichten dat de twitter overname niet gaat slagen. Als een persoon die dat gokje wel heeft genomen lees ik dit met interesse.

De hoeveelheid negatieve publiciteit laat mij ook wankelen. Maar ik heb geleerd om voor mijzelf te denken. Dus ik probeer alle redenen rustig af te wegen.

Het staat boven kijk dat het risico bestaat. Ik wil dat niet bagatelliseren. Echter in beleggingen moet je soms een gokje wagen. En dat doe ik hier. Wel wetend dat het misschien geen succes geeft. En met een open mind voor een andere mening. Echter, de meningen overtuigen me nog niet:

Musk krijgt zijn financiën niet rond.

Dit is een opinie die ik nog best serieus neem. Musk heeft 44 Miljard nodig voor de overname. Grofweg half betaald hij zelf. En de andere helft leent hij met Tesla als onderpand. Maar veel details weten we niet. En dat maakt veel mensen zenuwachtig.

Tesla beleggers hier vast niet vrolijk van. Want als Tesla daalt moet Musk wellicht die aandelen verkopen om de waarde vast te houden. Echter, ik beleg zelf niet in Tesla, dus dat is van geen invloed op het overnamebod. Dat hij een deel leent geeft me zelfs vertrouwen. Dat betekent dat een bank de doorrekening al heeft gemaakt. Musk is zelf goed voor zo’n 150 miljard dus simpelweg gezien heeft hij helemaal geen bank nodig voor de overname.

De markt neemt het bod niet serieus.

Die blijft ook terugkomen. En dat klopt, want de koers ligt onder de overname bod. Echter dat is wel een selffulfilling prophecy. Je moet niet naar de koers stand kijken om te zien of iets succesvol is. Want dan loop je altijd achter de fijten aan. Fijt is dat of de markt het aanbod serieus neemt of niet, de aankoop op een bepaald moment door gaat. De keuze is dan om te verkopen boven de huidige koers. Mochten beleggers een hogere koers willen, en afdwingen, dan is dit natuurlijk ook in mijn belang.

Musk kan Twitter niet tot een succes maken.

Of Musk Twitter wel of niet tot een succes maakt, maakt niet uit. De verkoop heeft dan namelijk al plaats gevonden en de aandelen zijn verkocht.

De aankoop is politiek gemotiveerd.

Die kans zit er in. En ik denk dat veel weerstand ook politiek is gemotiveerd. Twitter heeft altijd veel invloed gehad op de Amerikaanse verkiezingen. Dus wie controle heeft over Twitter maakt een verschil. Echter wat de beweegreden is van Musk maakt voor de verkoop niet veel uit.

Er komt een andere koper met een beter bod.

Prima zou ik zeggen. Dat is geen reden om niet de gok te wagen.

Musk is het zat en geeft op.

Ja, dat kan zeker. En dat is een risico. Echter, je moet soms een risico nemen. Veel weerstand die ik nu zie, is hier wellicht op gericht, om Musk te bewegen op te geven. We kunnen niet zijn hoofd kijken natuurlijk. Dus het is een risico wat ik moet nemen.

AEX deze week

Het was weer een vlakke week. De koers staat hoger dan maandag, maar we hebben ook twee verlies dagen. De trend is daarom nog steeds -2. Dat betekent dat ondanks de koers stijging deze week de richting nog omlaag is. We blijven dit wellicht nog even houden. Zeker nu we de maand mei ingaan en de oorlog in Oekraïne nog voort duurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.