Oekraïne en de beurs – deel III

Oekraïne en de beurs – deel III

Oekraïne en de beurs – deel III

Vorige week deed ik een voorspelling dat de oorlog wellicht snel voorbij zou zijn. Helaas had ik het fout.

Wel zien we dat de intensiteit van de oorlog afneemt. Rusland lijkt nauwelijks voortgang te hebben gemaakt de afgelopen week. Wellicht is dit nodig om te hergroeperen en nieuwe voorraden richting het front te krijgen. Of, of voorraden te sparen. Dat zou het moment van het zonder voorraden komen te zitten uitstellen.

Met de EU blokkade van Russische media is het moeilijker geworden om te zien hoe de mood is in Rusland. Een in mijn ogen een slechte beslissing. Je kunt niet boos zijn dat Rusland zenders als de BBC blokkeert om vervolgens hetzelfde doen. Vrijheid van meningsuiting kan niet worden belemmerd bij het blokkeren van meningen die je niet bevallen. Bovendien belemmerd het juist waarheidsvinding. En wat wil je voorkomen? Dat Europeanen opeens de invasie van Oekraïne een goed idee vinden? Als je een goed verhaal hebt dan kun je deze mensen echt wel overtuigen.

Dit soort reacties zien we nu overal. Het lijkt alsof bedrijven de overtreffende trap willen nemen om afstand te nemen van Rusland. Tot en met Disney PLUS die de film Anastacia verwijderd. Dit is best een risico want Rusland is natuurlijk een afzet markt. En dat gaan we zien in de cijfers van deze bedrijven.

Anyhow, de beursen lopen wel vooruit op een mogelijk einde van het conflict. En we zien een voorzichtig herstel. We gaan echt nog wel crisissen zien. Wellicht als een stad als Kiev wordt ingenomen, of als er chemische of nucleaire wapens worden ingezet. Maar ik denk dat de trend zich nu naar het positieve gaat keren.

Beursen lopen altijd vooruit op de actualiteit.

Ik kocht en verkocht de afgelopen week wat aandelen. Zo heb ik winst gepakt bij goudmijn aandelen, verminderde ik mijn aandeel in Shell en kocht ik index fondsen en twee wapen fabrikanten.

Persoonlijk is mijn portefeuille dan ook mooi gestegen de afgelopen week.

Laten we hopen dat we een einde gaan zien van deze oorlog in de komende week.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.