Aankopen groepen Rood en Groen

Aankopen groepen Rood en Groen

Aankopen groepen Rood en Groen

Zoals zondag aangegeven vermoed ik dat het einde van het conflict in Oekraïne in zicht is. Tijd voor wat aankopen. Ik doe er vandaag vier.

Zondag gaf ik aan in welke categorieën ik groei kan verwachten. Ik heb er twee gekozen. De eerste is een Europese defensie industrie. Nu alle Europese landen jun uitgaven verhogen tot 2% BNP zullen er aankopen moeten worden gedaan. Ik vermoed dat veel bedrijven daarin hun voorkeur geven voor Europese industrie.

Aankoop
Thales

ISIN: FR0000121329
Categorie: Groen
Datum: 07-03-2022
Koers: 107,800
Rapport

Thales is zo’n bedrijf. Ze maken o.a. sensoren en radar systemen. Onderdelen die je kunt gebruiken op o.a. schepen. Ik verwacht hier sneller resultaat van dan bijvoorbeeld een bedrijf wat een nieuw vliegtuig moet ontwikkelen. Want zo’n ontwikkeling kan tientallen jaren duren.

Aankoop
RHEINMETALL AG
ISIN: DE0007030009
Categorie: Groen
Datum: 07-03-2022
Koers: 148,100
Rapport

Rheinmetall is een duits defensie bedrijf wat oa de Boxer pantserwielvoertuig maakt. Maar ook handwapens. Dit zijn producten die al op de plank liggen. Vooral in Duitsland verwacht ik hier wel orders.

De tweede categorie is index fondsen. Indexen zoals de AEX kunnen hard zakken, maar komen uiteindelijk altijd wel weer op hun oude niveau. Het is voor de lange termijn dus een veilige aankoop.

VANGUARD S&P500 
ISIN: IE00B3XXRP09
Categorie: Rood
Datum: 07-03-2022
Koers: 74,478
Rapport

ISHARES AEX
ISIN: IE00B0M62Y33
Categorie: Rood
Datum: 07-03-2022
Koers: 65,950
Rapport

Deze twee ETF’s staan ook nog op degiro kernlijst, dus ik koop ze aan zonder transactie kosten.

Ik verwacht nogsteeds een hoop turbulentie de komende dagen. Maar met deze vier fondsen ga ik wel vertrouwd het rest van het jaar in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.