Oekraïne en de beurs

Oekraïne en de beurs

Oekraïne en de beurs

Zoals helaas verwacht ging het volledig mis in Oekraïne. Mijn gedachten zijn bij de Oekraïners op dit moment.

Het is moeilijk te voorspellen hoe dit verder gaat. Russische media lijken gematigd. Ze wijzen zelfs op het voorspoedig afronden van de operatie. Het zou mooi zijn dat Rusland de operatie geslaagd noemt en zich vervolgens terug trekt. Maar zeker is dit absoluut niet.

De schade op de beurs valt mee. De trend van de AEX blijft -1. We hebben een behoorlijke achtbaan gezien met hard dalende en weer stijgende beurzen. Op moment van dit schrijven staat de AEX op bijna -1%.

De gevolgen van de boycots over en weer gaan we echt nog zien. De impact op de economie is groot. Ik weet echter niet of we dit op de beurs gaan zien door grote dalingen.

Paniek reacties kunnen we natuurlijk nog wel verwachten. Mocht Kiev vallen, of Rusland op een of andere manier groots escaleren gaan we nog grote dalingen zien. Zo niet dan gaan de beurzen de bodems zoeken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.