Financiële Index.

Financiële Index.

Financiële Index.

In navolging van mij blog over stabiele bedrijven ben ik verder in de materie gedoken. Ik heb jullie om feedback en tips gevraagd en best wat reacties gekregen.

Echter, iedereen lijkt in dezelfde positie te staan als ik. Er is interesse, maar ook geen duidelijke tip. Dus ik ga er eerst maar zelf mee aan de slag. Ik sta overigens nog steeds open voor ideeën.

Mijn idee nu is het bouwen van een Index. Onderhuids moet deze een percentage berekenen op een ongedefinieerd aantal parameters. Het percentage kan ik vervolgens weergeven in een getal tussen zeg 1 en 5. 1 is slecht, 5 is goed. In de toekomst kan ik dezelfde index weergeven voor andere parameters. Zou het niet fantastisch zijn dat je straks een website hebt waar je een aandeel zoekt en al dit soort informatie in een oogopslag weergeeft? Dat is mijn doel.

Zou het niet fantastisch zijn dat je straks een website hebt waar je een aandeel zoekt en al dit soort informatie in een oogopslag weergeeft

Het aantal parameters is variabel, want ik wil dit kunnen uitbreiden, en van sommige aandelen heb ik vast niet alle informatie. Code technisch bouw ik dus een lijst die alle parameters een voor een terug geeft met een getal tussen de 1 en 10. Heb je, zeg 4, parameters met een waarde dan is de maximale score 40 en kun je eenvoudig een percentage uitrekenen. Deze techniek is ideaal voor indexen zoals deze.

Nu de data, want zover ben ik niet. Ik gebruik een api om historische data op te halen. De aanbieder heeft uitgebreide financiële informatie beschikbaar. Echter dit is zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Hier een stuk van de informatie over Shell.

Je ziet, behalve dat mijn brein “bzzzzzzzzzzzzzz” zegt als ik al deze informatie zie, is veel informatie ook missend (null). Het is wellicht beter om eerst te bepalen welke informatie ik nodig heb en dan te zien of ik deze uit mijn api krijgt. Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.