Financiële Index Beta

Financiële Index Beta

Financiële Index Beta

Een dag hard werken, en ik heb de Beta versie van de financiële index klaar. Kijk maar eens op: https://stockadmin.nl/beleggingblog_isin/1943

Het is een beta, dus de waardes kunnen nog veranderen, maar ik ben best tevreden met het resultaat. De financiële stabiliteit wordt netjes weergegeven met een getal tussen 1 en 5. Waarbij 5 de hoogste stabiliteit is, en 1 de laagste.

Dit bedrijf scoort een 3. Dat is gemiddeld. Voldoende, maar niet perfect.

Als bron gebruik ik een reeks waardes. Ongeveer de helft is historische stabiliteit. Denk aan stabiele groei in omzet. De andere helft is de actuele situatie. Denk hier aan de actuele schuld status. De scores worden elke week bijgewerkt.

Met zo’n getal kunnen we beslissingen nemen voor de aankoop van aandelen. Een aankoop voor strategie III en IV (lange termijn), kunnen we bijvoorbeeld een minimale score van 4 of zelfs 5 hanteren. Voor een hele korte termijn is een score van 2 wellicht voldoende. Score 1 kun je helemaal uitsluiten. Keuzes zijn natuurlijk afhankelijk van je strategie. Een lage index is natuurlijk prima als je veel risico wil nemen. Deze hebben wellicht ook een hoge volatiliteit.

En he, daar lijkt een nieuwe index nodig. Volatiliteit. Wellicht ook waarde per aandeel is interessant. En ik zie nog wel een paar mogelijkheden. Daarom wederom, wordt vervolgt.

1 reactie tot nu toe

Aankoop groep Oranje: BE0165385973 | Belegging Blog Geplaatst op5:43 pm - nov 5, 2021

[…] Vandaag doe ik mijn eerste aankoop op basis van mijn nieuwe financiële index. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.