Zo, wat kunnen we met de Swing?

Zo, wat kunnen we met de Swing?

Zo, wat kunnen we met de Swing?

Twee dagen geleden ben ik begonnen met het dagelijks beurs rapport. Hierin introduceer ik de swing. Wat is dit?

De swing is een parameter die ook nieuw voor mij is en ik nog niet eerder heb besproken. Het is een interessante theorie die ik tegen kwam online en lijkt een beetje op mij Strategie I. Korte sprints tussen een laag en een hoog punt in een curve. Op Lynx vindt je o.a. een mooie uitleg.

Het berekenen van de swing gaat als volgt. Je neemt de koers van 4 dagen geleden en je kijkt of de huidige koers hierboven ligt. Zo ja, dan is je swing +1. De volgende dag doe je hetzelfde. Nog steeds Ja? Dan is de swing +2. En zo ga je door. Op het moment dat de koers onder de koers van vier dagen geleden komt veranderd je swing in -1. De swing waarde komt nooit boven de +9 of -9. De waarde blijft dan hetzelfde (geen idee waarom, maar daar is vast een goede reden voor).

De theorie is dat een waarde van +1 (of -1) het begin van je curve aangeeft en een waarde van +9 (of -9) het einde van de curve.

Ik heb dit nog nooit uitgeprobeerd. Maar ik denk dat dit blog zich er voor leent om te experimenteren. Dus laten we dit samen doen, zonder echt geld te beleggen. Gewoon om te zien of de theorie klopt. Ik neem mijn beursrapport van gisteren en probeer voorspellingen te maken.

Beurs rapport 03-08-2020

Signify lijkt een mooie kandidaat. En wel hierom. De swing zit in +3, dus aan het begin van de swing. Maar er zijn wel al drie dagen stijgingen geweest. Een koers die horizontaal beweegt verwacht je een swing van -1 en +1. De trend is mild omhoog. Twee pijltjes. Dat is een stijging, maar nog geen sterke stijging. De B.T.C. is een C. De koers zit dus meer dan 20% onder een recente top.

Beurs rapport 03-08-2020

Telenet groep is een fonds om van weg te blijven. De trend is omlaag. Hij zit nog boven de 10% onder een recente top en de swing is -4, halverwege.

Beurs rapport 03-08-2020

Adyen is een kandidaat voor verkoop. De koers heeft zijn top gehad (B), de trend is nog omhoog, maar de laatste vier dagen is een daling ingezet. Voorspelling, misschien nog wat toppen en dan omlaag.

Beurs rapport 03-08-2020

Unilever is aan een voorzichtig herstel bezig. 20% onder top, 1 stap in de swing en een lichte stijging. Dit is echter een twijfelend signaal.

Oke, vier voorspellingen gemaakt. Nu gaan we de komende dagen zien hoe ze ontwikkelen. En hopelijk leren we dan hoe we nog beter kunnen voorspellen.

2 reacties

Status swing experiment | Belegging Blog Geplaatst op9:44 am - aug 7, 2021

[…] paar dagen geleden starte ik met het experiment om met de swing een koersvoorspelling te doen. Waar staan we nu? Eenvoudig gezegd, niet […]

Status swing experiment – deel 2 | Belegging Blog Geplaatst op9:55 am - aug 14, 2021

[…] zijn nu bijna een week verder dan ons laatste pijl moment. Hoe staan de voorspellingen ervoor? Best goed […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.