Dagelijks beursrapport

Dagelijks beursrapport

Dagelijks beursrapport

Een vriend vertelde mij vorige week, “Ik zou zo beter kunnen beleggen als ik de tijd had om mij te verdiepen”. Dat is iets wat ik als amateur belegger ook wel herken. En waarom dan niet iets bouwen om te helpen?

Want alle informatie die je vindt is voor de professionele belegger. En dit kan zinvol zijn. Maar jij en ik zitten niet de hele dag achter onze computer. Tenminste… niet om te beleggen.

Veel nieuws zie je dus pas als je thuis bent van het werk. Leuk die beurs programma’s die gaan vertellen wat er vandaag gaat gebeuren, maar je plaats je orders waarschijnlijk in het weekend, of in de avond. Om die vriend, en alle beleggers zoals wij te helpen lanceer ik vandaag het dagelijks beurs rapport. En deze komt in de avond….

Want dat is het moment dat je naar je beleggingen kijkt. En wat cool om te zien dat dat aandeel waar je op aast opeens onder de 10% onder de laatste top is gedaald, of dat andere aandeel wat je hebt gekocht tegen de top van zijn piek begint te lopen. Dan kun je meteen je orders voor de volgende dag plaatsen.

Het laat zien waar de beurs staat. Wat de koerswijzigingen van de dag zijn. Ik geef bovendien wat technische informatie mee. Zoals mijn piek indicator. Per aandeel.

Verder vindt je twee elementen die ik nog niet heb beschreven. De eerste is de trend.

Trend indicator

Een van de dingen die moeilijk te bepalen is, is de richting die een koers opgaat. Dagelijkse pieken en dalen zijn niet zo heel interessant. Je wil weten dat de algemene richting is. Ik bepaal dit op basis van verschillende parameters. Een rood pijltje omlaag betekend dat de koers vlak is maar iets omlaag neigt. Wellicht net op zijn top? Zie je bijvoorbeeld vier groene pijltjes dan is de koers bezig met een lange stijging omhoog.

Swing indicator

De tweede is de swing. De swing probeert te bepalen op welke positie in de stijging of de daling we zitten. Het wordt weergegeven in een getal van 1 t/m 9 of -1 t/m -9 voor een daling. Hoe hoger het getal, hoe verder in de swing we zitten. Een 9 (of -9) geeft dus aan dat we waarschijnlijk aan het einde van een swing zitten. Het is dus mogelijk dat de koers gaat omkeren.

Nu zijn dit enkel indicatoren. Je zult nog steeds je eigen afweging moeten maken. Koersen kunnen reageren op situaties in een bedrijf of in de wereld. En dat is moeilijk te vatten in een technische indicator. Maar het kan vast helpen om een beslissing te nemen.

Dit rapport is absoluut nog niet af. Ik begin met informatie van de fondsen in de AEX en BEL20. Wellicht heeft u als lezer ook ideeën, en deel deze gerust.

Het systeem is gebouwd op mijn eigen beurs systeem StockAdmin. Daarom de iets andere looks. Wellicht dat ik in de toekomst een persoonlijk account vrijgeef voor mijn lezers waar ze zelf lijstjes kunnen samenstellen. Ik heb zoveel coole informatie verzameld die ik graag wil delen.

Maar alles start met de eerste stap. Dus vandaag, iets na zes vindt je het eerste beurs rapport. Op deze link: https://www.beleggingblog.nl/beursrapport. Veel plezier 😉

Update:

Een oplettende lezer geeft aan dat de link helaas niet werkt. Het artikel was geschreven voordat de link online was dus ik heb het helaas niet gezien. De link is gecorrigeerd. Als iemand nog problemen heeft met het bereiken van de link, laat het gerust even weten. Mijn excuses voor het ongemak.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.