Status swing experiment

Status swing experiment

Status swing experiment

Een paar dagen geleden starte ik met het experiment om met de swing een koersvoorspelling te doen. Waar staan we nu? Eenvoudig gezegd, niet goed.

In kort dit is de status

Signify47,600 – Voorspeld winst47,000 – Staat op verlies
Telenet31, 700 – Voorspeld verlies31,500 – Staat op verlies
Adyen2318,500 – Voorspeld top2351,00 – Staat op winst
Unilever48.700 – Voorspeld herstel48,260 – Staat op verlies

Zo, 1 van de 4 juist voorspeld. En niet eens met een baanbrekend verschil. Wat is er mis gegaan?

Nou, ten eerste zou het kunnen zijn dat we nog te vroeg reageren. Vooral de laatste twee aandelen hadden twijfelende indicatoren. Die kunnen best even op zich laten wachten. Dus het is goed om over een paar dagen nog eens te kijken. De normale looptijd is een week, en we zijn nog maar twee dagen bezig.

Ten tweede, het is heel goed mogelijk dat ik de indicatoren niet juist interpreteer. Na deze test zal ik de boeken weer eens induiken en een nieuwe voorspelling maken (we geven echt niet zomaar op). Ook heb ik de indicatoren toegevoegd aan mijn technische analyse. Op deze manier laat ik de AI de relevantie van de signalen, per aandeel, bepalen.

Ten derde, deze indicatoren zijn niet foolproof. En dat is eigenlijk met alle technische indicatoren. Onverwachte reacties in de markt kunnen andere effecten hebben dan je mooie statistische berekening. Er is geen geheime formule om de beurs juist te voorspellen. Je kunt het enkel benaderen. Een succes ratio van 60% is daarmee het doel. Als je 60% van de gevallen winst maakt en 40% verlies, maak je in totaal nog winst.

We komen terug.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.