26,15% rendement in 2020!

26,15% rendement in 2020!

26,15% rendement in 2020!

Wat een jaar is dit geweest. Het zal iedereen heugen.

Maar ook op belegging vlak. Corona trok ons rechtstreeks in een crisis. Toch is dit mijn beste jaar tot nu toe. Met een gerealiseerd rendement van 26,15%!!

Dat is ver, ver boven mijn verwachting. Ik zou graag zeggen dat ik zo’n goede belegger ben. Maar de markt werkte gewoon mee. De AEX haalde eergisteren een record stand. Dan heb je ook alles mee om een mooie winst te maken.

Ik zou graag zeggen dat ik zo’n goede belegger ben.

Daarnaast kon ik was goud en zilvermijn aandelen verzilveren (ja ja). Die hebben het dit jaar erg goed gedaan. Onzekerheid is goed voor goud en zilver. Ook dat was niet mijn idee. Ik nam een abonnement op beursman.nl.

Maar dat maakt natuurlijk allemaal niet uit. Het rendement is mooi. Het brengt mij all-time rendement op 69,20%. In drie jaar. Dat is ruim boven de rente ;).

Het brengt mij all-time rendement op 69,20%. In drie jaar.

Beleggen is nog steeds een goede beslissing geweest. Puur om mijn spaargeld te laten werken. Rijk wordt je er niet van, maar het zorgt er wel voor dat ik financieel wat rustiger zit.

Zekerheid

Vanmorgen werd ik wakker in een koud huis. Mijn thermostaat was dood. Dat gebeurd natuurlijk in een tijd met alle bouwmarkten gesloten. Zaterdag is het vroegst dat ik een nieuwe heb. Gelukkig had ik een oude thermostaat nog ergens liggen en deze zorgt er in ieder geval voor dat ik in een warm huis zit. Het opeens kapot gaan van een essentieel apparaat in huis had mij een paar jaar geleden nog heel veel stres gegeven. Niet omdat ik het niet kan betalen, maar omdat ik mijn spaarrekening moet aanspreken. Deze zag ik virtueel in mijn hoofd elk jaar verder slinken. En ik was bang voor het moment dat het de nul euro zou raken.

Echter nu ik beleg zie ik mijn spaargeld weer groeien. Ja, ik neem risico. En zo’n dag aan het begin van de corona crisis waar de beurs in een weke tijd 30% onderuit gaat doet pijn. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed.

Laten we hopen dat volgens jaar naast succes op de beurs we ook weer succes in de gezondheid krijgen en we corona bij de volgende jaareinde achter ons kunnen laten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.