Instap moment?

Instap moment?

Instap moment?

De koersen zijn zoals ik wel had verwacht behoorlijk gedaald. Is dit een instap moment ?

Ik denk het niet. Hierop baseer ik mij op het volgende.

Ten eerste zijn er klassieke instapmomenten. Een die ik graag aanhoudt is de 10, 20 en 30% regel. Dat betekent dat je een recente piek in een grote koersmeter (zoals de AEX) neemt instapt met half je oorlogskas op 10% daling, en het overgebleven bedrag verdeeld tussen 20 en 30% daling.

De recente koers piek van de AEX was 581.29. Daar zitten we nu zo’n 8.16% onder. Nog niet op 10% dus. De Dow Jones staat op 6.21% en de S&P 500 op 8.68%. Dus ik laat mijn oorlogskas voor wat het is.

Ten tweede de politieke ontwikkelingen. Die gaan naar mijn schatting de komende week duiding krijgen. De verkiezingen in de VS zijn volgende week dinsdag. Dat kan drie uitkomsten hebben.

  1. Biden wint wat wordt verwacht. Dat zit al in de koersen dus we gaan niet veel zien.
  2. Trump wint. Dit is onverwacht en gaat een koers dip geven. Ik schat die kans nog best groot in.
  3. Woensdag is er geen duidelijke uitslag of de uitslag wordt aangevochten. Dat geeft chaos en een dip in de koers.

Afwachten dus.

De strijd tussen Azerbeidzjan en Armenië gaat ook een nieuwe fase in. Armenië heeft gisteren zijn alliantie met Rusland geactiveerd en Putin om hulp gevraagd. Dat wijst op een einde van de onderhandelingspositie van Rusland en een meer actieve rol. Ook Iran is inmiddels zijn grens met het gebied militair aan het versterken. Al dit wijst op een verdere escalatie van de oorlog en hopelijk een sneller einde.

En Europa gaat in lockdowns om Corona. Dat is slecht nieuws, maar wijst op een einde van verder stijgingen van besmettingen. We gaan hopelijk in de komende weken een herstel van koersen zien.

Nog even geduld dus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.