Hebben jullie nog aankopen gedaan ?

Hebben jullie nog aankopen gedaan ?

Hebben jullie nog aankopen gedaan ?

“Hebben jullie nog aankopen gedaan ?”. Die vraag stelt mijn vriend Nadir mij in onze beleggings-whatsapp groep. Het is een vraag die ik eigenlijk hier al heb beantwoord.

Nadir zit al sinds Maart in vrijwel gehele zelf quarantaine. Zijn ouders vormen een risico groep en hij kiest er voor om zijn ouders regelmatig te zien. Daarom spreekt hij ons nog uitsluitend via whatsapp en Teams. Ik heb hier respect voor. Het moet echt zwaar zijn om vrijwel niemand te zien.

Mijn antwoord is “Nee, in ieder geval niet tot de verkiezingen”. En mijn andere vriend John beaamd dat. We wachten even af.

Vrijdag kijk ik een uitzending van RTL-Z. Studenten die mee doen aan het beleggingsspel krijgen advies. “Als je wil winnen in twee maanden, dan moet je risico nemen. Want de mark volatiliteit is hoog”.

Dit betekent dat de beurs hard omhoog kan gaan maar ook hard omlaag. Prima als je een spel speelt. Je doet snelle aankopen en verkopen. Maar je belegd dan niet met je eigen geld natuurlijk. Voor andere beleggers was het advies dan ook ” Wachten of indekken met aankopen in goud”. En dat is dan ook precies wat ik doe.

De verkiezingen zijn de eerste stap. Veel mensen gaan ervan uit dat Biden wint en dat dit goed is voor de beurs. Ik zie de kans dat Trump wint nog steeds erg groot. Dat zal dan een koers correctie geven. Dalende beurzen dus. Ook is de corona piek nog niet in zicht. We hebben het aantal besmettingen nog niet kunnen verminderen. Dat geeft onzekerheid. En dan hebben we ook nog Brexit.

In twee weken, na de verkiezingen zien we duidelijker welke kant we op gaan en is het weer tijd om te kopen. Tot die tijd houdt ik nog rust. Ik doe hoogstens wat verkopen als de koers mooi is, of aankopen in bijvoorbeeld de medische industrie. Het zijn interessante tijden…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.