Duidelijkheid?

Duidelijkheid?

Duidelijkheid?

Gisteren kwam het verlossende bericht. Biden heeft gewonnen. Verlossend voor veel beleggers. Maar geeft het duidelijkheid?

Beleggers gaan ervan uit dat Biden goed is voor de beurzen. Voor Corona zag ik dit ook duidelijk. We gaan met Biden waarschijnlijk weg van de handelsoorlogen die vorig jaar de economie troffen. Maar met Corona zijn er grotere problemen. De Democraten hebben daar tactisch Trump de schuld van gegeven. Maar dat is natuurlijk niet geheel eerlijk. Biden gaat de zelfde problemen krijgen als we allemaal ervaren. Er is geen duidelijke oplossing.

Hard ingrijpen raakt de economie. En niet hard ingrijpen gaat het virus verder laten bestrijden. Trump koos voor het laatste. En vreemd genoeg is dat beter voor de Economie :).

Ook zal Biden als Democraat waarschijnlijk een groter steun pakket proberen op te zetten. Maar geld is niet gratis dus dat moet geleend worden.

De grootste uitdagen gaat zijn dat 48% van de Amerikaanse bevolking voor Trump heeft gekozen. Dat is enorm en Biden zal zicht naar al het modder gooien, van beide partijen, moeten inzetten voor verzoening. Zijn eerste speech lijkt hoopgevend. Let wel; dat is niet zijn enige probleem. De Democratische partij kwam samen tegen Trump, maar is zelf ook enorm verdeeld. Dat gaat zich laten zien de komende tijd.

Gaat dit rust op de beurzen brengen? Dat hangt af van een ding. Hoop.

Een realist gaat eerst de juridische ruzie tussen Trump en Biden zien over de verkiezingen. Wellicht met sociale onrusten. En alle andere problemen. Raakt de beurs teleurgesteld dan gaan we dalingen zien.

Echter krijgt hoop de overhand dan gaan we stijgende beurzen zien waar de sky de limit is.

Voor mij is hiermee wel meer duidelijkheid gekomen. De paden die we opgaan gaan we zeker na maandag duidelijker zien. Tijd om weer te zoeken naar mooie aankoop en verkoop momenten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.