Nog meer afwachten…

Nog meer afwachten…

Nog meer afwachten…

Vorige week gaf ik al aan dat ik aan het afwachten ben. Deze week is het niet anders en misschien met meer reden..

De onzekerheid op de beurs en in de wereld zijn alleen maar toegenomen. Dit zijn wellicht kansen voor heel agressieve beleggers en dag handelaars. Maar niet voor mij. Over het algemeen zien we een dalende trend op de beurs. Ik verwacht dat goud en zilver daarna als eerste weer stijgen. Maar dit is nog niet het moment.

De wereld is weer een beetje gevaarlijker geworden door de uitbraak van vijandigheden tussen Armenië en Azerbeidzjan. Deze landen vochten een bloedige oorlog in 1994 over Nagorno-Karabakh. De landen hebben hun conflict nooit opgelost. En de afgelopen maanden kwamen al signalen dat Azerbeidzjan het door Armenië veroverde gebied wil terug veroveren. Het lijkt erop dat vanmorgen deze poging is gestart.

Azerbeidzjan wordt gesteund door Turkije, en Armenië, waarschijnlijk door Rusland. Dat laatste is niet duidelijk. Logischerwijs probeert Rusland een bemiddelende rol te spelen tussen de twee. Dat zie je oa in de verslaggeving op RT.com. Deze is relatief neutraal, en zeker een van de neutraalste verslaggevingen die ik kon vinden. Door Turkije’s bemoeienis en de situatie in het midden oosten hebben veel media daar al een kant gekozen. Toch is het te verwachten dat Rusland voor het Christelijke Armenië ipv het door Turkije gesteunde Islamitische Azerbeidzjan kiest.

Dat voegt weer een front toe in een al steeds verder oplaaiende oorlog in het grotere Midden Oosten gebied.

Nog meer onzekerheden en dus geen tijd om te handelen. Hoogstens een kleine positie afbouw als de juiste prijs voorbij komt. Verder geniet ik van de dividend uitkeringen. Vorige maand nog een hele mooie van het enige fonds wat profijt haalt uit deze situatie. Flowtraders.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.