Afwachten…

Afwachten…

Afwachten…

Zoals je ziet heb ik al even geen transactie gedaan. Ik ben aan het afwachten.

We zitten op een kantel punt, en er gaan ook nog wat beslis punten aankomen.

Ten eerste de tech aandelen. Die zijn aan het begin van het jaar enorm gestegen. Dit ging door in de zomer en beginnen nu te dalen. In mijn ogen stonden deze aandelen al veel te hoog, dus je moet een correctie krijgen. Nu de tech-koude-oorlog tussen de VS en China verder toeneemt kan het een en ander in een stroom versnelling komen. Tech aandelen zitten in indices (zoals de AEX) en trekken deze dus ook omlaag. Dan gaan mensen ook andere aandelen verkopen. Geen tijd om te kopen dus.

Ik zit goed in goud en zilver, en deze hebben mooie winsten gemaakt. Maar er zit in mijn ogen nog veel meer in. En met de onzekerheden van dit moment is er een mooie ondersteuning voor goud en zilver. Dus hier wacht ik rustig af voor mooie verkoop momenten. Die kunnen best pas in twee jaar komen. Dat maakt niet uit. Ik heb de tijd.

Er komen drie beslispunten aan die de beurs kunnen sturen. De eerste is de Amerikaanse verkiezingen. Of Biden of Trump wint zal een impact hebben op de beurs. Zo ook hoe die verkiezing verloopt. Chaos is niet goed voor de beurs.

De tweede is de Brexit. Nu Boris Johnson het vuurtje verder opstookt komt de no-deal Brexit weer in zicht. Niet goed voor de economie in Europa. Zeker niet op dit moment.

En de derde is Corona. Hoe gaat zich dat ontwikkelen in de komende maanden? Landen beginnen weer restricties op te leggen. Gelukkig lichtere dan begin dit jaar. Maar we weten niet hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. In mijn ogen was de actie in Nederland wederom te laat en te weinig. Strikte, kleine en snelle ingrijpen zijn volgens mij veel beter dan trage algemene oplossingen zoals de kroegen eerder sluiten (alsof Corona alleen na 1 uur ’s nachts wordt verspreid). Ook moet de overheid communiceren met de grote groepen Nederlanders die geen journaal kijken. Mijn Turkse buurman weet precies wat de regels in Turkije zijn, maar heeft geen idee dat Rutte een persconferentie heeft. Dat is geen onwil, enkel onwetendheid. Daar zul je wat op moeten verzinnen.

Een hoop onduidelijkheden dus. En in mijn geval is dan het beste wat ik kan doen, even afwachten. Dat geeft saaie blogs maar hopelijk goede beurs resultaten.

1 reactie tot nu toe

Nog meer afwachten… | Belegging Blog Geplaatst op10:27 am - sep 27, 2020

[…] Vorige week gaf ik al aan dat ik aan het afwachten ben. Deze week is het niet anders en misschien met meer reden.. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.