Een tweede broker – I

Een tweede broker – I

Een tweede broker – I

Bijna sinds ik ben gestart gebruik ik DEGIRO als mijn broker, en ik ben heel tevreden. Echter er is een nadeel. DEGIRO heeft een enigszins beperkt aanbod. En omdat ik beursman volg en hij aandelen in de niche vindt kan DEGIRO niet altijd in een aanbod voorzien. Dus tijd voor een tweede broker.

En dat is niet eenvoudig. Al snel kom ik erachter hoe goed ik zit bij DEGIRO. Veel andere brokers zijn echt te duur voor mij. In het goedkope segment zijn er maar een paar opties. Ik probeer eerst de goedkoopste.

Flatex

Deze Duitse aanbieder kwam op de markt met de belofte dat er geen transactie kosten hoeven worden betaald. Dat hebben ze inmiddels laten varen, en ze rekenen 3,50 voor elke transactie. Dat maakt Flatex als snel duurder dan DEGIRO voor een AEX aandeel.

Het aanmeld proces gaat niet zonder problemen. Ik begin op de website maar al snel moet ik een app downloaden om een foto te maken van mij ID bewijs. Geen probleem. Echter dan moet ik een tweede app downloaden voor het autorisatie proces en wordt ik in de eerste app gevraagd een QR code te scannen van de tweede app. Dat kan dus alleen met een tweede apparaat. Erg omslachtig.

De ervaring van het platform is ook gewoon slecht. De authorisatie app maakt een soort van TAN code aan om iets te kunnen doen. Weet u nog van vroeger ? Je blijft dus met twee apps werken. Het platform is in mijn ogen ook erg onoverzichtelijk. Het is niet duidelijk hoe je portefeuille ervoor staat en het maken van aankopen is echt zoeken.

Ook bekruipt mij het gevoeld dat alle aandelen alleen op een eigen platform worden verhandeld. De waarde van een aankoop ging omlaag terwijl de koers juist omhoog ging. Aangezien je niet ziet op welke beurs je zit is het totaal onduidelijk of dit klopt.

Na een maand proberen geef ik op en beëindig ik mijn abonnement bij FLATEX.

Wordt vervolgd…

1 reactie tot nu toe

Een tweede broker – II | Belegging Blog Geplaatst op10:43 am - aug 28, 2020

[…] Bijna sinds ik ben gestart gebruik ik DEGIRO als mijn broker, en ik ben heel tevreden. Echter er is een nadeel. DEGIRO heeft een enigszins beperkt aanbod. Eerder beschreef ik de start van deze zoektocht. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.