Aankoop groep Bruin: CA0679011084

Aankoop groep Bruin: CA0679011084

Aankoop groep Bruin: CA0679011084

Een aankoop van een goudmijn. In navolging van Warren Buffett.

Aankoop
BARRICK GOLD

ISIN: CA0679011084
Categorie: Bruin
Datum: 17-08-2020
Koers: 25.352

Ik heb diverse goud en zilvermijnen via de beursman. Daar kan ik dus niet veel over zeggen. Alleen dat beursman gelijk lijkt te hebben dat deze gaan stijgen. Dat zien we absoluut de laatste weken.

Warren Buffett lijkt het hier mee eens te zijn. Hij verkocht zijn bank aandelen en kocht deze goudmijn. Genoeg reden om hem dan ook te volgen. Met een half blok.

En omdat dit geen aankoop via de beursman is kan ik hem op dit blog delen.

Ik heb dit aandeel voor de lange termijn. Strategie IV.

Goud en zilver mijnen voorspellen mooie winsten. Een mijn maakt winst vanaf een bepaalde goud of zilver mijn. Stel voor een mijn is de productie kosten van zilver 15 euro. Is de prijs van zilver onder 15 euro dan maakt het bedrijf verlies. Een prijs van 17 euro geeft een mooie 2 euro winst. Gaat de zilverprijs naar 19 euro dan verdubbeld dus de winst. De waarde van een mijn bedrijf is de waarde van het metaal in de grond plus de winst van het bedrijf. Stijgende metaal prijzen vertalen in een versnelling van de waarde van het mijnbedrijf.

De risico’s zijn ook groot. Kan de prijs versneld omhoog dan kan hij ook versneld omlaag. Dit is een groot bedrijf, en het fijt dat Warren Buffett een aankoop heeft gedaan geeft wat stabiliteit. Toch moet ik dit aandeel goed in de gaten houden.

De beste manier om dit te doen is nog niet helemaal duidelijk voor mij. Ik nijg naar een glijdende bodem. Dat houdt in dat ik elke dag een percentage onder de sluit prijs bereken. Bijvoorbeeld 5% onder de prijs. Is dit bedrag de volgende dag lager dan de waarde vandaag dan houdt ik de waarde van vandaag aan. Zakt de prijs onder de waarde dan verkoop ik. Ik maximaliseer dan winst zonder veel risico te lopen. Bedrijven als Lynx kunnen dit automatisch. 5% is bij mijn aandelen echter veel te laag. Dit soort aandelen kunnen heel heftig reageren. Mocht ik het ideale percentage hebben gevonden, dan zal ik het op dit blog delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.