Een tweede broker – II

Een tweede broker – II

Een tweede broker – II

Bijna sinds ik ben gestart gebruik ik DEGIRO als mijn broker, en ik ben heel tevreden. Echter er is een nadeel. DEGIRO heeft een enigszins beperkt aanbod. Eerder beschreef ik de start van deze zoektocht.

Flatex was dus geen succes. En er is eigenlijk niet zo heel veel keuze.

Binck

Binck is een grote jongen. Maar de kosten staan mijn tegen. Je betaalt 3,50 per maand plus een percentage over je portefeuille. Dat tikt aan, want als je winst gaat maken wordt er dus elke maand een klein percentage afgeroomd. In het kleinste pakket is 0,01 %. Als ik 3000 euro beleg zijn mijn kosten dus 45,60. En dan komen de transactie kosten nog. Niet onoverkomelijk, maar ook niet echt aantrekkelijk.

Lynx

Uiteindelijk kom ik bij Lynx. Lynx rekent maandelijkse kosten, maar de transactie kosten worden hier vanaf gehaald. Handel je dus, dan betaal je niet.

Inschrijven is een heel proces. Je moet een behoorlijke ervaring en inkomen hebben om te worden toegelaten. Ik probeer meteen toegang te krijgen tot aandelen buiten Europa, maar dat is met mijn inkomen niet mogelijk. Ook is de minimale inleg 3000 euro.

Na te zijn toegelaten is het echter geen probleem om toegang te krijgen tot aandelen in andere landen.

Lynx heeft een groot aanbod en een hoop order methodes. Ik krijg een mooi pakket thuis gestuurd met alle opties.

Het bestel systeem van Lynx is niet eenvoudig. En ik ben nog vaak aan het zoeken. Met aanbod komt complexiteit. Zo kun je aandelen kopen op de AEX via verschillende platformen en bijkomende kosten.

De transactie kosten op Lynx zijn ook niet zo goedkoop. Voor de meeste Europese beurzen ben je echt beter af op DEGIRO. Maar als je op zoek bent naar dat kleine fondsje in Australië dan Lynx je partij.

Ik blijf dus absoluut fan van DEGIRO en zal hier het grootste deel van mijn portefeuille aanhouden. Ik gebruik Lynx alleen voor fondsen die ik niet bij DEGIRO vindt, of waar de kosten bij DEGIRO hoger zijn dan bij Lynx.

1 reactie tot nu toe

Een tweede broker – I | Belegging Blog Geplaatst op10:43 am - aug 28, 2020

[…] Wordt vervolgd… […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.