Brexit drama

Brexit drama

Brexit drama

En zoals voorspeld zitten we nog steeds in het Brexit drama. En geen vooruitzichten wanneer en of dit snel wordt opgelost.

De derde stemming voor dezelfde deal vond namelijk helemaal niet plaats. Hij stond gepland voor gisteren maar de voorzitter van de kamer stak hier een stokje voor. Teruggrijpend op een wet uit 1604 waarin wordt gesteld dat er niet twee keer over hetzelfde kan worden gestemd. Het voorstel moet dus worden aangepast en dat was niet gebeurd.

En zo werd het woensdag met nog negen dagen te gaan tot een harde Brexit.

En zo werd het woensdag met nog negen dagen te gaan tot een harde Brexit. Bronnen melden May nu een korte verlenging wil vragen aan de EU. Daar wordt dan donderdag over gesproken. De kans dat dit gaat gebeuren is klein.

May komt namelijk niet met een oplossing. Dus blijven we met een korte verlenging drie extra maanden in onzekerheid waarna we alsnog een harde Brexit krijgen. Veel zullen stellen dat we daar nu maar voor moeten gaan. We gaan het morgen zien en voor je het weet is het vrijdag, met nog zeven dagen te gaan.

Ik vermoed dat May erop gokt dat als de kans op een lange uitstel (wat veel partij leden niet willen), of een harde Brexit (wat veel partijleden en de EU niet willen), partijen alsnog met haar deal akkoord gaan. Dat lijkt me naïef. Zeker omdat een stemming niet meer mogelijk is. Er wordt nu gesproken om een nieuwe stemming in te dienen om de wetgeving van 1604 te negeren en alsnog een derde stemming toe te laten. Beide stemmingen maken in mijn ogen een kleine kans van slagen.

De enige uitweg om een harde Brexit te voorkomen is volgens mij het aftreden van May of het uitroepen van een nieuw referendum. Het maken van een nieuwe deal waarmee alle partijen instemmen in de dagen die nog resten lijkt mij een gepasseerd station.

De beurzen hopen nog op een lange uitstel, maar vandaag beginnen ze toch te zakken. Aankopen in Europese aandelen zou ik in ieder geval uitstellen tot de 29e. De kans op een oplossing wordt echt met de dag kleiner.

1 reactie tot nu toe

"Democratic event" | Belegging Blog Geplaatst op3:50 pm - mrt 25, 2019

[…] dat het huidige pat niets gaat brengen lijkt me nogsteeds extreem groot. Ik schreef dit in het vorige blog […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.