“Democratic event”

“Democratic event”

“Democratic event”

Het begint saai te worden, maar wederom een Blog over de Brexit. Alles lijkt hier nu op te draaien. En we hebben niet meer duidelijkheid gekregen.

Brexit is inmiddels kort uitgesteld. Maar daar moeten we niet veel van verwachten. Twee extra weken, tenzij de overeenkomst van May alsnog wordt geaccepteerd. De mogelijkheden zijn weer ingewikkelder geworden. De bbc zet dit mooi in een flowchart. Let op de uitkomst: “Legal confusion”.

bron: bbc.co.uk

De verwachting dat het huidige pat niets gaat brengen lijkt me nogsteeds extreem groot. Ik schreef dit in het vorige blog ook:

De enige uitweg om een harde Brexit te voorkomen is volgens mij het aftreden van May of het uitroepen van een nieuw referendum.

En inmiddels wordt er gesproken over een “Democratic event” als oplossing. Dat zou dus het aftreden van May of nieuwe verkiezingen kunnen zijn. De Britse regering kan dan aangeven dat ze meer tijd willen om de verkiezing af te wachten. Die tijd zullen ze dan wel krijgen. Het is verkiesbaar over een harde Brexit.

Gebeurd dit niet dan is de kans op een harde Brexit groot. DEGIRO waarschuwde mij hier inmiddels voor. Als ik aandelen heb aan de beurs in London dan kan het zijn dat ik deze niet kan verhandelen naar de Brexit. Het papierwerk is immers niet op orde.

Ik ben dan ook blij dat ik dat niet heb. Wat kunnen we nu verwachten ?

Vandaag: Een debat over hoe nu verder. Ook wordt er over alternatieve plannen vergaderd. Of niet, want hier bestaat nog geen overeenstemming over.

Dinsdag: De derde keer dat er over verdrag van May wordt gestemd. Of niet, want zoals eerder aangegeven heeft de voorzitter van het huis hier een stokje voor gestoken. Deze moet van gedachte veranderen, of er moet worden gestemd over dat er mag worden gestemd voor de derde keer.

Woensdag: Stemming over de alternatieve plannen. Of niet want er is nog veel onduidelijkheid. De positie van de regering over dit, en of ze het een vrije stem maken is nog niet bepaald.

Donderdag: Gaat de stemming dinsdag niet door, dan zou deze alsnog donderdag kunnen plaatsvinden.

Vrijdag: 29 Maart. Dit is de dag dat Brexit origineel in zou gaan. Komt er geen overeenkomst deze week dan is de harde Brexit vrijdag een feit.

Wat gaat er nu echt gebeuren ? Ik denk een hoop drama en vervolgens het aftreden van May. Zo niet, dan hebben we een harde Brexit vrijdag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.