Aankoop groep Rood: LU0252633754

Aankoop groep Rood: LU0252633754

Aankoop groep Rood: LU0252633754

Ik heb vandaag een aankoop gedaan in groep Rood. Aangezien deze groep ‘leeg’ was ben ik al even op zoek naar een vervanger. Deze aankoop heeft wel wat risico’s.

Aankoop
LYXOR ETF DAX
ISIN: LU0252633754
Categorie: Rood
Datum: 01-02-2019
Koers: 106.32

De koersen gaan de laatste tijd goed omhoog. En er zijn wat bemoedigende signalen. Bijvoorbeeld over de handelsoorlog tussen Amerika en China. De handelsoorlog heeft ook invloed op de Duitse economie. Het gevaar is dat de Duitse auto industrie geraakt wordt door import heffingen in Amerika. Dus goed nieuws daar zal goed nieuws zijn voor de DAX.

Maar zoals gezegd de koersen zijn al behoorlijk gestegen en dat maakt dit een risico. De koers zit namelijk op dit moment boven de verwachte top koers. Dat zit zo. Mijn en met mij vele technische analyses berekenen een top en bodem koers. Als de koers onder de bodem koers komt koop je, zit hij er boven dan verkoop je. De reden is dat een uitbraak bijna altijd resulteert in een correctie terug binnen de grenzen. Bijna altijd. Soms niet.

Dat zie je nu ook met de AEX. Mijn technische analyse geeft een verkoop advies met de koers rond de 506. Maar nu staat hij op 520. Ik krijg nu bijna elke dag een verkoop advies 😉

Zo’n uitbraak betekent bijna altijd een vlucht. Mensen kopen om mee te gaan met de groei wat een enorme koers stijging tot gevolg kan hebben. De koers kan natuurlijk ook als een zeepbel instorten.

Mijn vermoeden is dat we op dit moment op het begin van zo’n stijging zitten. Daarom mijn aankoop. Ik zet een kort doel (strategie 2). Dus ik hoop snel weer uit te stappen met een kleine winst. Op die manier ben ik er (hopelijk) uit voordat de bel klapt.

1 reactie tot nu toe

De uitbraak | Belegging Blog Geplaatst op10:15 am - feb 4, 2019

[…] die mijn technische analyse helaas niet zag en ik betwijfel ooit gaat zien. Dit gaf ik afgelopen vrijdag ook al aan. Maar waarom is dat […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.