Verkoop groep Bruin: IE00BQQP9G91

Verkoop groep Bruin: IE00BQQP9G91

Verkoop groep Bruin: IE00BQQP9G91

Het was een mooie dag op de beurs gisteren met een behoorlijke stijging in goud, zilver en olie. Vandaag een verdere voortzetting en daarmee een verkoop waar ik al een tijdje op aan het wachten was.

Verkoop
VANECK JUNIOR GOLD MINERS UCITS ETF
Categorie: Bruin
Datum: 30-01-2018
Koers: 23.50
Gerealiseerde winst: 5,12%

Een aankoop waar ik niet zo heel blij mee was en open heeft gestaan sinds halverwege vorig jaar. Het gaat om twee posities dus het heeft een mooi effect op mijn rendement. Normaal houdt ik een positie voor verdere groei. Ik heb echter besloten om beide te verkopen om twee redenen.

De verkoop brengt mijn totale portefeuille in balans.

Ik heb een aantal andere goudmijnen in mijn fonds. Dus de verkoop brengt mijn totale portefeuille in balans. Ik kan het geld gebruiken om bijvoorbeeld iets in groep rood of blauw te kopen.

Ook is het geen prettig fonds om mee te werken. Ik kan alleen dagorders indienen. Dat moet ik dus elke morgen doen. Vervelend. De kosten van dit fonds zijn ook relatief groot, en dat heeft een impact op de winst.

Mooi om January met een verkoop af te sluiten. Ik loop nog achter op mijn doel. Aan de andere kant is mijn ongerealiseerd rendement deze maand mooi opgelopen. Of beter gezegd, mijn verlies terug gelopen. Dus ik ben sowieso blij met deze maand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.