A special place in hell…

A special place in hell…

A special place in hell…

Een opmerkelijk uitspraak gisteren van Donald Tusk. Daar kun je van alles van vinden. Maar als belegger deel ik dat gevoel wel.

Donald Tusk

Want het blijft maar doorgaan. Vandaag is May in Brussel en iedereen weet nu al dat het zinloos gaat zijn. En de datum van de Brexit komt maar steeds dichterbij. Met alle ellende in zicht. Zo wordt er een lagere groei verwacht dit jaar in Europa wegens de onzekerheden rondom de brexit.

Dat is natuurlijk lekker makkelijk.

Het gedrag is een beetje van, “als ik nu lang genoeg zeg wat ik niet wil, dan komt de andere partij wel met een oplossing”. Dat is natuurlijk lekker makkelijk. Zeggen wat je niet wilt. Veel makkelijker dan aangeven hoe het wel moet. May op weg sturen om een “ander plan voor de back-stop” te laten onderhandelen, zonder te zeggen wat dat andere plan is, is natuurlijk waanzin. Al lukt het haar om een ander plan te onderhandelen, dan kan dit eenvoudig weer worden afgeschoten.

Wat Tusk nu doet overigens is geen haar beter. Waarom heeft de EU geen voorbereid plan over hoe een land de EU moet verlaten ? Als ik weg wil bij mijn sportschool bestaat dat wel. Ik betaal door tot het einde van de opzegtermijn en dan gaan we los van elkaar verder. Dan hadden we het de afgelopen 2 jaar enkel over een handels verdrag hoeven hebben. Met een handelsverdrag is er geen noodzaak voor een backstop. Probleem opgelost.

Ik zal het wel weer te simpel zien.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.