Duitsland

Duitsland

Duitsland

Een tijdje geleden kocht ik DAX aandelen. Mijn hoop was dat de Dax meegroeit met andere Europese fondsen. Nog belangrijker, de Duitse economie wordt hard geraakt op het risico op een handelsoorlog. Het wegnemen van dat risico zou de Dax dus een boost moeten geven.

Zoals vaak gezegd, van uitstel komt afstel.

Daar lijkt het niet op.

Vandaag werd bekend dat Trump de handelsoorlog nog even 60 dagen wil uitstellen. Dat is goed nieuws. Zoals vaak gezegd, van uitstel komt afstel. Een goede reden om de Dax een boost te geven. Immers, er zijn nog geen import heffingen op de Duitse auto industrie. Het is enkel een risico.

Toch komt de Dax nauwelijks van zijn plek. De reden ? De Duitse industrie zit bijna in een recessie. Kwartaal drie in de min. Kwartaal 4 op 0%. De Nederlandse economie groeide in dat kwartaal 0,5%. Over heel het jaar was het 2,5% tegen 1,4% in Duitsland.

Hier zie je dat ik met mijn gebrek aan kennis fouten maak. Gelukkig zijn mijn aandelen goed gespreid. En is het het verlies wat ik maak relatief klein. Wellicht is het nu beter om te hopen op betere tijden en vroegtijdig uit te stappen.

1 reactie tot nu toe

Er zijn van die dagen… | Belegging Blog Geplaatst op4:29 pm - feb 15, 2019

[…] de goudprijs doet het goed. En de dax steeg zelfs. Zoals ik eerder aangaf wil ik deze wellicht goedkoop verkopen. Maar ik wacht het moment nog wel even af. Ik verwacht […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.