Help een negatief rendement! Wat nu?

Help een negatief rendement! Wat nu?

Help een negatief rendement! Wat nu?

Ja ja, ik heb de lat hoog gelegd bij een rendement van 10%. Tenminste, de lat ligt voor mij hoog als beginnende belegger. En we zijn nu twee weken in het nieuwe jaar, dus een mooi moment om te zien waar we zijn.

Nou, negatief dus. Hoe kan dat ? Niets dramatisch gelukkig.

Nou, negatief dus. Hoe kan dat ? Niets dramatisch gelukkig. Aan het begin van het jaar worden er kosten afgeschreven door DEGIRO voor het gebruik van bepaalde beurzen. Ook betaal ik voor realtime koersen van een beurs in de VS. Die kosten zette mij meteen op een achterstand.

Daar tegenover heb ik dividend ontvangen op VANGUARD FTSE HDY. Dat dempt de kosten een beetje.

Helaas zijn de goden van de beurs mij niet goed gezind.

En nu ? Ik had gehoopt op een verkoop. Helaas zijn de goden van de beurs mij niet goed gezind. Maar het kan gewoon deze week nog komen. Met de verslechterde situatie in de VS en de brexit stemming deze week verwacht ik dat de beurs onderuit gaat. En dat is goed voor de zilver en goud koersen. En ik heb twee fondsen die dicht bij hun verkoop moment zitten.

Vrijdag gingen de koersen van goud omlaag en ben ik ingestapt in mijn vierde goudmijn fonds. De transactie maak ik niet publiek, want hij komt van hij-wiens-naam-ik-niet-mag-noemen. Met andere woorden, ik heb betaald voor het advies, en zulke transacties maak ik nooit openbaar.

Met vier goudmijn fondsen ziet mijn langetermijn-visie er goed uit. Ik zal verdere hulp hierbij van hij-wiens-naam-ik-niet-mag-noemen niet nodig hebben. Ik volg hij-wiens-naam-ik-niet-mag-noemen nog wel voor gebruikelijke ETF’s. Op naar de 10% !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.