Wie is Warren Buffet en kan hij een beginnende belegger helpen?

Wie is Warren Buffet en kan hij een beginnende belegger helpen?

Wie is Warren Buffet en kan hij een beginnende belegger helpen?

Heb je ooit gehoord van Warren Buffet ? Nou, ik nog niet. Totdat ik langs deze link kwam.

In plaats van zelf alle beurzen in de gaten te houden, vertrouw je op iemand die veel meer ervaring heeft.

De opzet van de pitch is interessant. In plaats van zelf alle beurzen in de gaten te houden, vertrouw je op iemand die veel meer ervaring heeft. Je koopt je in in zijn fonds en je maakt winst als hij winst maakt. Warren Buffet heeft namelijk gewoon een fonds op de beurs. Het is een aandeel maar in mijn ogen werkt het een beetje als een ETF. Omdat je via zijn aandeel eigenlijk in veel andere fondsen belegd.

Blijkbaar is deze man erg succesvol. Veel succesvoller dan een tracker. En wellicht doen we het allemaal zelf. Want als er genoeg mensen in zijn kennis geloven en zijn aankopen volgen… wel, dan gaat de koers vanzelf omhoog. Het risico is er ook. Deze meneer Buffet is namelijk erg oud. En ik geloof niet dat hij het allemaal zelf doet, maar hij heeft wel de naam. Dus wat gebeurt er als hij overlijdt? Deze kanttekening maakt RTLZ ook.

Jawel, een aandeel kost $ 294.280,00. Dan mag ik nog wel even sparen.

Toch interessant om een belegging in te doen in strategie 3 of 4. Ik vind het fonds op DEGIRO onder ISIN: US0846701086. Wel oppassen want het eerste aandeel wat ik vind, is echt een beetje te duur.

Jawel, een aandeel kost $ 294.280,00. Dan mag ik nog wel even sparen. En een tweede hypotheek op mijn huis nemen. En dan ben ik er nog niet. Maar aangezien hij toen hij begon in de jaren 80 het aandeel z’n 70 dollar was kun je wel indenken hoeveel winst hij heeft gemaakt,

Gelukkig zijn er wat goedkopere versies te vinden. Een B-aandeel wat (zover ik kon zien), 1/1500 van de koers bevat. Dus een betaalbare
 $ 196,16

Dus een om aan mijn favorieten toe te voegen en even aan te zien. Mocht ik dit aandeel kopen dan zie je dat meteen op dit blog 🙂

2 reacties

Ik heb een luxe probleem | Belegging Blog Geplaatst op10:05 am - jan 21, 2019

[…] Het probleem is hier hetzelfde als olie. Ze maken allemaal de zelfde curve. Hieronder bijvoorbeeld Berkshire en de […]

Aankoop groep Cyaan: US0846707026 | Belegging Blog Geplaatst op4:45 pm - mrt 7, 2019

[…] heb ik een aankoop gedaan waar ik het al langer over […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.