3e kerstdag – update

3e kerstdag – update

3e kerstdag – update

Gingen we kerstmis in met een behoorlijk verlies hoopte ik natuurlijk op een herstel. 2e kerstdag was de beurs in Amerika open. Ik heb hier wat aandelen in goud en die stonden aan het begin mooi op winst. Overigens, de winst op goud maakte al wat van mijn verlies goed op kerstavond. Maar aan het einde van de beursdag was de winst gereduceerd naar 0,78 dollar cent. Jawel. Deze winst was vanmorgen omgezet in een verlies door een aantrekkende euro. Dus vanuit het oogpunt van beleggen was dit geen mooie kerst. Ik had mijn hoop dan ook op vandaag, derde kerstdag 😉

Het is mooi om in te loggen om 10 over 9 en je al op ruim 100 euro winst te zien staan.

De aandelen beurs heeft het namelijk op 2e kerstdag heel mooi gedaan. En vanmorgen stond de AEX ook op een mooie winst. De olie prijs stond hoger en de goud winsten in Amerika waren nog niet verrekend in mijn Europese aandelen. Het is mooi om in te loggen om 10 over 9 en je al op ruim 100 euro winst te zien staan. Een winst die vervolgens in de loop van de dag verdampte.

De AEX staat weer rond de slotkoers van kerstavond. Olie staat officieel op 6% winst maar niet op mijn account. Fugro krabbelt wat op maar maakt de koers verlies van de 24 nauwelijks goed. En door de gestegen aandelen is goud weer wat gezakt. Natuurlijk kunnen we weer allemaal redenen vinden online. Trump zal met zijn tweet niet hebben geholpen. Grotere reden is waarschijnlijk dat de beurzen in de VS op de 24e nog een veel grotere klapper hebben gemaakt dan Europa. En de winst gisteren is daar een herstel actie op.

Wat het overigens vandaag wel heel goed doet is de zilverprijs. Ik heb posities in zilver en deze stonden al heel lang onder water. Vandaag is er een mooie herstel sprong gemaakt. En goud trekt ook weer bij . Een onzekere economie is goed voor de edelmetalen. Mijn focus in goud en zilver voor 2019 ziet er gunstig uit. Van aandelen moeten we het niet hebben.

Al met al kan ik maar beter van de gezelligheid van kerst genieten. Dat geeft meer genoegdoening 🙂

Update 15:10:

De beursman heeft een mooie theorie op zijn website staan die de stijging op de Amerikaanse beurs en de “niet stijging” op de Europese beurs verklaard. Je vindt deze vandaag op https://www.beursman.nl/beursnieuws.

Volgens mij houdt hij het advies maar een dag dus hier een korte samenvatting. Zijn theorie is dat de Amerikaanse overheid een totale beursdaling van meer dan 20% wil voorkomen. Dan zou de markt namelijk officieel als bear-markt worden aangegeven wat nog veel grotere verlagingen tot gevolg heeft. Veel beleggers kopen namelijk aandelen met geleend geld wat andere aandelen als onderpand heeft. (Dat kan oa bij degiro ook). Valt dat onderpand weg dan moet je bijstorten. Iets wat veel beleggers niet zomaar kunnen. Hij vermoed dat er een kunstmatig ingrijpen is geweest in de Amerikaanse beurs om een verdere daling te voorkomen. Aangezien er essentieel niet veel is veranderd zijn de Europese beurzen niet meegegaan. Als dat zo is, dan verwacht ik geen verdere grotere dalingen meer omdat dit blijkbaar niet door de Amerikaanse overheid wordt geaccepteerd. Zakt de beurs weer dan komt er vast een nieuwe ingreep. De vraag is natuurlijk hoe veel invloed ze hebben.

Om nog even terug te komen op de goudprijs. Ik verkocht een blok vandaag in groep K met winst.

1 reactie tot nu toe

Verkoop groep K: IE00B579F325 | Belegging Blog Geplaatst op2:46 pm - dec 27, 2018

[…] eerder vandaag gemeld gaat het goed met de goudprijs. Daarom vandaag een verkoop in groep K. Kier zit nog wel een verhaal aan […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.