Verkopen :)

Verkopen :)

Dat is natuurlijk iedereens favoriete onderdeel. Geen zorgen, het is niet nodig om de beurs constant in de gaten te houden. De broker laat het toe om een limiet verkoop order in te stellen. Dat betekend dat je ETF wordt verkocht als de koers boven je limiet komt.

Aangezien ik met een relatief klein pakket van 500 euro werk en kosten dus een grote invloed hebben, zet ik mijn doel wat hoger dan het rendement dat ik wil behalen. Dus ga ik voor de 5% ? Dan neem ik de kosten mee in mijn verkoopprijs. Ik ga dus niet voor 525 euro maar voor ongeveer 530.

Aangezien mijn broker een variabele bedrag rekent over het verkoopbedrag is het even rekenen om tot de juiste verkoopprijs te komen en mijn target te halen. Ik gebruik hiervoor een eigen applicatie. 

Nu kun je denken, so what. Maar je hebt OCD of je hebt het niet 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.