Olie

Ook ik zit in de olie, en dat zijn geen leuke weken geweest. De prijs is in een sneltrein vaart omlaag gegaan. Het is leuk om je geld meer waard te zien worden. Het is niet leuk om het minder waard te zien worden.

Het resultaat zit altijd tussen het gaat wel weer over en onmiddellijke dood.

Natuurlijk vindt je 500 redenen waarom dit gebeurd online. Het doet mij wel aan als het googlen van fysieke klachten. Het resultaat zit altijd tussen het gaat wel weer over en onmiddellijke dood. Niet echt zinnig. Vorig weekend luisterde ik naar BNR nieuwsradio die twee beurs experts in de studio hadden. Ze moesten nogal lachen om een opmerking van Trump

If you look at oil prices they’ve come down very substantially over the last couple of months. That’s because of me.

President Trump over olie prijzen

Of je nu kunt lachen of niet, de prijzen zijn inderdaad omlaag gegaan, en dit was tegen de verwachting van veel experts. En je koopt er niet veel voor als kleine belegger wie er nu gelijk heeft en wie niet.

Toch heb ik hoop. Een lage olieprijs betekend namelijk minder inkomsten voor veel bedrijven. Bedrijven die vaak eigendom zijn van landen. En deze landen hebben invloed op de prijs. Draai de productie terug en de prijs gaat omhoog. Mijn technische analyse geeft vandaag ook aan dat de bodem bereikt is en de prijs weer omhoog gaat. Het geeft een koop advies. Iets wat ik wellicht niet ga volgen omdat ik al een behoorlijk aandeel heb in olie. Ook is de analyse nog niet “compleet”. Ik heb ongeveer 200 dagen aan historische data nodig om de analyse volledig te vertrouwen. En dat is nog niet het geval.  Dus er blijft niets anders over dan nagelbijten op de bank en hopen op het beste.

1 reactie tot nu toe

Aankoop groep Groen: NL0000352565 (Update: 1) | Belegging Blog Geplaatst op2:37 pm - jan 3, 2019

[…] in een eerder blog vandaag gemeld geeft mijn technische analyse aan dat de bodem in de olie prijs is benaderd. Het geeft een […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.