Had mijn technische analyse gelijk ?

Had mijn technische analyse gelijk ?

Op 12 november deed ik mijn eerste verkoop volgens de sprinkhaan strategie. Deze is dus gebaseerd op mijn technische analyse. Ik weet nog dat ik getwijfeld heb om deze op te volgen. Want de verkoop vond plaats met slechts een kleine winst. Met de eindejaars-rally in het vooruitzicht verwachte ik wel verdere stijgingen. Aan de andere kant, beter vroeg verkopen dan verliezen, toch ? Nu we wat verder in de maand zitten is het leuk om eens te zien of het een goede beslissing was. En dus ook, de eerste praktische resultaat te zien van mijn eigen technische analyse.

Het korte antwoord op de vraag is: Ja!

AEX verloop afgelopen maand. Bron: https://www.finanzen.nl/index/aex/historisch

Het korte antwoord op de vraag is: Ja! Helaas kan ik de grafiek niet duidelijker krijgen. 9-11 na sluiting van de beurs gaf de technische analyse een verkoop advies. Deze is op 12-11 in de morgen uitgevoerd. Je ziet de koers vervolgens in de loop van de dag, richting de 13e omlaag gaan. De koers fluctueert vervolgens een paar keer om vervolgens verder omlaag te gaan. Ik kan dan ook met trots zeggen dat de technische analyse het juiste verkoop moment heeft bepaald :).

Het is nu interessant om te zien wat er gaat gebeuren. De grafiek nijgt weer naar boven. Ik heb echter nog geen koop signaal ontvangen van mijn analyse. Dus er kunnen nu drie dingen gebeuren.

Ik mis liever koop momenten dan dat ik een slecht advies krijg.

  1. Het koop signaal komt later vandaag of volgende week
  2. Het koop signaal wordt gemist en de koers gaat omhoog.
  3. De koers gaat nog verder omlaag.

In het geval van 1 of 3 is de analyse nog steeds juist. In geval van 2 heb ik een koop moment gemist. Dat is jammer. En wellicht kan ik de analyse verder aanpassen. Aan de andere kant mis ik liever koop momenten dan dat ik een slecht advies krijg.

1 reactie tot nu toe

Aankoop groep Rood: IE00B0M62Y33 | Belegging Blog Geplaatst op2:30 pm - jan 3, 2019

[…] dat was sneller dan verwacht. Vanmorgen schreef ik al dat ik een aankoop advies van de technische analyse verwachte en deze kwam om 12 uur. […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.